[159] Siedzisko tylnej kanapy

Na początek witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum. Gratuluję skarbnicy wiedzy na temat tych pięknych i nieco kapryśnych samochodów :)

Czy ktoś z Warszawy obeznany z technologią zdejmowania tylnej kanapy mógłby mi pomóc się z nią rozprawić? Podjadę gdzie trzeba i chętnie postawię piwo w podziękowaniu.
Po jakiś 3-4 godzinach walki (z pomocą forum) straciłem nadzieję na samodzielny demontaż.

Potrzebuję dostać się do dolnego mocowania pasa środkowego - zablokował się przy składaniu oparcia i za żadne skarby świata nie mogę go odblokować normalnymi metodami.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich użyszkodników.

Trzeba pociagnąć i wyjdzie. tyko potem spinki do wymiany na nowe.

Czy ktoś wkładał kanape z SW do sedana? Wiadomo zaczepy potrzebne do składania, ale czy już ktoś przerabiał temat?

Witam, nie chcę zakładać nowego tematu więc może Tu otrzymam odpowiedź :confused: Czy w sedanie kanapa ma jakąś zaślepkę z tyłu od strony bagażnika na otwór do przewożenia długich rzeczy? :rolleyes:

Na środku kanapy jest podłokietnik a za nim zaślepka z plastiku, którą też trzeba wysunąć w tym samym kierunku co podłokietnik i pojawia się otwór do przewożenia długich przedmiotów.

A z tyłu od strony bagażnika jest jakaś zaślepka/klapka :confused: Bo wygląda że tam coś powinno być

Też ją widać tylko otwierasz w stronę kabiny - jest postokątna na środku oparcia.

Na środku kanapy jest podłokietnik a za nim zaślepka z plastiku, którą też trzeba wysunąć w tym samym kierunku co podłokietnik i pojawia się otwór do przewożenia długich przedmiotów.

Witam. Nie chce zakładać nowego wątku. W mojej alfie 159 niestety poprzedni właściciel zgubił/ułamał taką plastikową klapkę. Nigdzie jednak nie mogę znaleźć takiego elementu wyposażenia w sklepach z częściami. :( Możecie coś doradzić?

Witam. Nie chce zakładać nowego wątku. W mojej alfie 159 niestety poprzedni właściciel zgubił/ułamał taką plastikową klapkę. Nigdzie jednak nie mogę znaleźć takiego elementu wyposażenia w sklepach z częściami. :( Możecie coś doradzić?
Zapewne potrzebujesz numeru 9 i 10 tak???
357.jpg

Posłałem ci informację na priv

Odświeżę temat, w mojej 159 w sedanie nie mam rozkładanej tylnej kanapy, mam tylko otwór w kanapie i zamontowaną taką klapkę jak pod tym linkiem:
https://alfayedek.net/productdetail/156072886-Alfa-Romeo-159-Bagaj-Kaplamas-Kapakl-1732
Nic więcej nie mam, jak widać wygląda to mało estetycznie, wygląda to u mnie tak jak na tym zdjęciu:
https://d-mf.ppstatic.pl/art/80/y4/mc156680ww04osg0w8cow/alfa-romeo-159-021.1200.jpg
Wydaje mi się, że na foto z epera zamieszczonym wyżej przez kolegę sławek986 jest pokazana klapka z ramką do wersji ze składaną kanapą, czy może ktoś ma sedana z kanapą "na stałe" i mógłby zrobić foto jak to u niego wygląda?

Też tak niestety mam - myślałem, że składana kanapa to standard a tu zdziwko.

no latwo to poznac nawet po zdjeciach ktory sedan ma skladana, a ktory nie-podlokietnik tzw.BUŁA:D i wszystko jasne

Czy może ktoś mógłby wrzucić zdjęcia bagażnika z sedana bez rozkładanej tylnej kanapy? Ciągle mam wrażenie, że czegoś tam brakuje...

Panowie czy fotele i tylna kanapa z przedlifta będzie pasować do polifta? Mam ochotę na zestaw z Ti.

Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka

Ja zmieniałem w przedliftowej fotele i kanapę na poliftowe z Alfatex-u i wszystko pasowało więc myślę, że z Ti będzie podobnie.

Mi się wydawało że fotele i kanapa w wersji TI są takie same w przed i polifcie

Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót