Poprawiłem styki,poczyscilem, przeplywke również. Błędy powracają wiec zamawiam nową. Dzięki za pomoc. Dam znać czy wymiana pomogła
Miłego weekendu
Poprawiłem styki,poczyscilem, przeplywke również. Błędy powracają wiec zamawiam nową. Dzięki za pomoc. Dam znać czy wymiana pomogła
Miłego weekendu
Witam. Jednak najpierw starałem się przeczyscic przeplywke specjalnym do tego preparatem. Niestety bezskutecznie. Napięcie jakie powinno być to
12
0
5
5
Czy dobrze czytałem?
Witam, Panowie polecam dokładnie sprawdzić dolot powietrza, w moim przypadku było pęknięcie na rezonatorze powietrza i zaciągało "lewe" powietrze i przepływka głupiałaa też już podejrzewałem i przepływkę i turbo i wszystko inne po kolei
pozdrawiam
podepnę się pod temat u mnie taki problem wyskoczył check engine i pokazał się błąd egr .eger wyczyszczony i znów pokazuje się błąd egr.Jedynym objawem jest zwiększone zużycie paliwa o około 2l.Silnik 1.9 150km.jakieś pomysły?
EGR do wymiany, nieraz czyszczenie nie pomaga. A najlepiej zaślepiony i wyprogramowac. Ciekawe jakby tobie oddychało się spalinami![]()
Ale z rury nie kopci
Podpinam się pod temat. Wyskakują mi podobne błędy. Zaczeło się od P0101, dwa razy skasowałem błąd ale po ok. 200 km znowu się pojawił. Pojechałem do warsztatu w całkiem innej sprawie (aby wyregulawali mi linki biegów) - zamiast to zrobić zaczeli mi wciskać jakiś kit że skrzynia biegów jest do regeneracji bo niby "wyje", turbosprężarkę trzeba zregenerować, amortyzatory mają jakieś tam luzy (tak naprawde to tylko odbijaki popękały i były do wymiany ale żadnych luzów na amortyzarach nie było) i w ogóle ten samochód jest w kepskim stanie - jak to przez telefon usłyszałem to odrazu wsiadłem w autobus aby odebrać jak najszybciej samochód i podziękować.
Niestety po odebraniu samochodu zauważyłem że system PDC oraz kamera wsteczna nie działa (wiem że przed oddaniem samochodu do warsztatu działało) - na desce nadal kontrolka "check engine", więc podpiąłem komputer aby sprawdzić czemu PDC + kamera nie działa a tu nagle takie błędy:
1: P242A - Turbo input temperature sensor
2: P0101 - Air flow meter signal
3: P0504 - Brake pedal switch
4: P2264 - Water in fuel sensor
Zadzwoniłem do warsztatu aby wyjaśnili mi dlaczego nagle PDC i kamera nie działa i skąd nagle tyle błędów. Odpowiedź: "Panie u nas wsyzstko działało, to tak jak by Pan wyjechał i kapcia złapał...zbieg okolicznośći." Możliwe, ale tak jak "zdiagnozowali" stan samochodu miałem wrażenie że chcieli mnie nieźle naciągnąć. Autko ładnie się zbiera i nic złego z turbiną się nie dzieje, skrzynia biegów to F40 - żadnych dziwnych dzwięków nie wydaje, a amortyzatory są prawie nowe.
Ale pojechałem jeszcze raz do tego warsztatu aby naprawili mi kamerę i PDC no i okazało się że bezpiecznik Światło cofania/Światło stop F35 się przepalił. Więc wymienili bezpiecznik i nagle PDC + kamera działa. Po skasowanie błedów nie wyskakiwało ponownie aż do dnia kiedy zaczął padać deszcz. Kiedy odpaliłem samochód zapaliła się kontrolka "check engine" - oto błędy które teraz mi pokazuję:
1: P0101 - Sygnal przeplywomierza
2: P0504 - Wylaczn. hamulca Brake switch A/B match
3: P2264 - Water in fuel filter sensor
4: P068A - Battery detachment
5: P2084 - Temperature sensor on particulate filter input
Pamiętam kiedy z samego początku pojawiał się tylko błąd P0101 to była to też pogoda deszczowa. Nie wiem gdzie zacząć ale jeden z mechaników z tego nieszczęśliwego warsztatu mówił abym, jeśli się znów pojawią błędy, odczepił kamerę cofania bo nie jest fabryczna i może ona powodoję te problemy. Jutro to zrobie i wykasuję błędy, ale jak myślicie, gdzie dalej szukać jeśli znowu się pojawią błędy?
Popraw połączenie kamerki gdzieś okolicy tylny zderzak -bagażnik.
Jak nie pomoże to zmień kamerkę bo może się rozszczelniła.
Ps.mechanika też bym zmienił.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest