mariuszoles
Użytkownik
- Auto
- Porsche Panamera 4S
Czy mieliście jakiekolwiek odczuwalne objawy tych pękniętych sprężyn ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czy mieliście jakiekolwiek odczuwalne objawy tych pękniętych sprężyn ?
w moim przypadku, jak przejezdzalem przez prog zwalniający slyszalem taki dźwięk jakby cos stukalo mi w bagażniku o nadwozie. poukladalem w bagażniku ale niestety dźwięk zawsze się pojawial na hopce. sprawdziłem zawieszenie na kanale i znalazłem peknieta tylna sprezyne
Panowie 200-350zl( z przesylka) to rozumiem ze mowicie o zamiennikach? Dzis dzwonilem do Alfy w Lodzi i na przod ok 500zl sztuka na tyl 450zl sztuka. Czy do wersji 3.2 Q4 sprezyny sa po prostu inne( twardsze) i dlatego taka cena?
Da się to jakoś wzrokowo sprawdzić bez kanału, nie wchodząc pod auto ? Np. poprzez obserwację sprężyn przez otwory w felgach ? Pytam, bo wydaje mi się, że słyszę podobny dźwięk do opisywanego przez Ciebie, a aktualnie nie bardzo mam możliwość wejść pod auto.
Tyle że po wymianie pękniętej sprężyny nic się nie zmieniłow moim przypadku, jak przejezdzalem przez prog zwalniający slyszalem taki dźwięk jakby cos stukalo mi w bagażniku o nadwozie. poukladalem w bagażniku ale niestety dźwięk zawsze się pojawial na hopce. sprawdziłem zawieszenie na kanale i znalazłem peknieta tylna sprezyne
U mnie przy peknietej tylnej sprezynie ,zaczal plywac tyl przy gwaltowniejszych skretach. Odczyuwalne byl to nawet przy zmianie pasa na trasie.Czy mieliście jakiekolwiek odczuwalne objawy tych pękniętych sprężyn ?