[159] Opony, koła zimowe

• Autor wątku Autor wątku pawel182
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
nie,nie no chyba ze niemasz klockow hamulcowych

;680071 napisał:
Witam,

mam możliwość kupienia od mojego dobrego kolegi stalowych felg wraz z oponami zimowymi do mojej AR 159. Felgi pochodzą od Opla Astry III Kombi. Wiem, że rozstaw śrub zgadza się (5x110). Na felgach ma opony zimowe Pirelli sottozero winter 210 o rozmiarze 205/55/R16 w miarę dobrym stanie (tył 7-8mm, przód 6-7mm). Jako, że sprzedaje on swojego Opla, chce odstąpić mi cały zestaw za 1200 zł. Teraz pytanie do Was. Czy felga stalowa od Opla Astry III będzie pasować do Alfy Romeo 159 ? Chyba w grę wchodzi wskaźnik ET, który wynosi 37 w przypadku Opla. Poniżej fotki.

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Jak to wkońcu jest czy felgi będą pasować ? Chcę oddać swoje felgi do renowacji, niestety mam tylko jeden komplet a muszę oddać same felgi do malowania. Jestem w stanie załatwić właśnie felgi od astry H. Czy można je spokojnie założyć ? Chociaż żeby auto mogło w spokoju poczekać.

Felgi na 99,(9)% będą pasować na tylną oś, na przednią się nie zmieszczą.

Dzięki za odpowiedź, no szkoda będę kombinować dalej, nie chce zostawiać auta na cegłach :D

jak będziesz gdzieś w pobliżu siebie robił renowację, to może najpierw 2 koła zrób a potem 2 kolejne, skoro na tył moga pasować felgi z Astry (tylko sprawdź wcześniej u siebie na aucie)?

W sumie jest to jakieś wyjście :) powiem ci, że sam bym na to nie wpadł. Dzięki

Witam,
Czy ktoś z Was jeździ zimą na stalówkach i ma kołpaki z Giulletty ?
Można prosić o jakieś zdjęcia jak to wygląda i czy w ogóle pasują na felgi do 159 ?

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    80.9 KB · Wyświetleń: 12
a czemu nie kołpaki ze 159? te z giulietty mi się totalnie nie podobają a do kanciatej bryły to juz w ogóle nie pasują imho.

Tak tylko pytam jak one by wyglądały na 159 ?
A może jakieś inne fajne kołpaki polecacie ?

powtórzę czemu nie ori kolpaki ze 159 skoro muszą byc stalowe felgi? tyle ze nowki sa drogie, taniej kupisz uzywane alu 16 ori 7 otworowe ktore wygladaja lepiej.

za taka cene to ma sens jesli ktos ma juzstalowe felgi. w innym wypadku polecalbym raczej kupic uzywane 16 alu ze 159 bo takich jest na peczki a ceny kiedys widzialem ok 500zl komplet w jako takim stanie

Amortyzatory
Powrót