Mostrar resultados de 301 Para 310 con 361
Asunto: AUX
-
02-03-2019, 22:50 #301El usuario Quadrifoglio Verde
- Se incorporó a la
- 10 2011
- Automático
- Ghibli'20, Giulia'18, Tonale'23, Spider'99
przyciski dzialaja zawsze
› Więcej...: AUX
-
-
12-03-2019, 22:43 #302El usuario Świeżak
- Se incorporó a la
- 12 2018
- Vive en
- Cybinka
- Automático
- Brera 2.2JTS 2007r.
Hola.
Podepnę się pod temat i zapytam o wyjście liniowe z radia. Wyszukiwarka na forum średnio działa a szukam informacji, czy do radia oryginalnego cd bez navi można podłączyć wyjście liniowe na wzmacniacz? Zdaje sie niebieska wtyczka z chinchami i pobudzeniem wzmacniacza.
Oryginalne głośniki tak sobie grają i chciałbym dołożyć "trochę basu".
-
13-03-2019, 00:01 #303El usuario Quadrifoglio Verde
- Se incorporó a la
- 10 2011
- Automático
niebieski wtyk to akurat wejście ze zmieniarki. coś mi gdzieś świta że nie ma wyjścia audio tylko jest konwerer z normalnych wyjść głośnikowych - coś takiego przynajmniej gdzieś na forum czytałem. najlepiej na początek sprawdzić to zaglądając do schematów w eLearnie dla konfiguracji z Bose, zobaczyć jak wzmak jest podpięty. do eLearn gdzieś sa linki na forum.
EDIT. a rzuciłem okiem z ciekawości do eLearna. tak jak pisałem sygnały do wzmacniacza wychodzą przez te same złącze przez które konfig bez Bose zasila głośniki. Pytanie tylko czy we wzmaku z Bose jest odpowiednia konwersja, czy radio trzeba przełączyć na tryb jak dla Bose i wtedy przełączy się wyjście radia na wyjścia sygnałowe. Więc rzuciłem okiem do MESa, w Proxi jest opcja Bose amplifier a w niej opcje Present i Not present. Opis jest taki:
This function allows to enable/disable the Bose/external amplifier output.
Mi to wygląda że ta opcja w proxi przełaczy wyjścia w tryb wyjść sygnałowych i nie trzeba będzie stosować żadnych konwerterów czy wzmacniaczy działających z wyjść głośnikowych tylko normalnych działających z sygnałem/wyjściem liniowym.Última edición por epsonix ; 13-03-2019 sobre 01:18
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
-
14-03-2019, 07:29 #304El usuario Świeżak
- Se incorporó a la
- 12 2018
- Vive en
- Cybinka
- Automático
- Brera 2.2JTS 2007r.
Nie mam eLearn, musze go poszukać i zainstalować. Póki co mógłbyś wkleić zrzut, schemat które piny to wyjście liniowe oba kanały i czy jest zasllanie "pobudzenie" wzmacniacza z radia.
Saludos
- - - Actualizado - - -
[QUOTE=epsonix;2154018]niebieski wtyk to akurat wejście ze zmieniarki. coś mi gdzieś świta że nie ma wyjścia audio tylko jest konwerer z normalnych wyjść głośnikowych - coś takiego przynajmniej gdzieś na forum czytałem. najlepiej na początek sprawdzić to zaglądając do schematów w eLearnie dla konfiguracji z Bose, zobaczyć jak wzmak jest podpięty. do eLearn gdzieś sa linki na forum.
Znalazłem coś takiego, w opisie jest Alfa 159, powinno pASOwać: https://natcar.pl/pl/p/AUX-ALFA-FIAT...OLTE-RCA/14572Última edición por gonek ; 14-03-2019 sobre 07:44
-
14-03-2019, 09:09 #305El usuario Quadrifoglio Verde
- Se incorporó a la
- 10 2011
- Automático
to co wkleiles to jest kabel do wejscia (do radia a nie wyjście z) aux i zadziala w tych radiach ktore maja w zlaczu obsadzone piny i aktywowane w proxi, no i nie maja blue&me z mediaplayerem bo on zajmuje to wejscie.
co do schematow to przecież napisałem wyraźnie ze wyjście na wzmacniacz w konfiguracji bose jest przez wyjscia glosnikowe. czytales? piny standard z resztą masz opis na naklejce na radiu. a jak potrzebujesz schemat to ściągnięcie elearna to szybsza sprawa niz przygotowanie tego co prosisz, z reszta pisze z komorki.
nie kojaze sygnału do pobudzania wzmaka.
-
17-04-2019, 20:45 #306El usuario Soy nuevo -no llores!
- Se incorporó a la
- 03 2019
- Automático
- Alfa Romeo 159 2.2
USB/AUX do radia
Hola
Tengo un radio, które ma możliwość podpięcia AUX (dwukrotnie kliknięcie na CD powoduje pojawienie się napisu AUX na wyświetlaczu), jednak nie mam wyjścia na gniazdo w aucie.
Widziałem w innym temacie, że wystarczy Compro kabel Mini Iso <-> Jack i wpiąć go w tył radia i już AUX działa.
Ale mam inne pytanie,
czy można jakimś sposobem zrobić USB w tym radio?
-
17-04-2019, 21:22 #307moderador Quadrifoglio Verde
- Se incorporó a la
- 07 2012
- Vive en
- LHR
- Automático
- Nuova Bravo, 159
Przed założeniem nowego tematu korzystamy z wyszukiwarki.
A co do pytania to można w taki sam sposób (kabelek z żółtą kostką) w odpowiedniej wariacji z odpowiednim adapterem, np. https://allegro.pl/oferta/przejsciow...5mm-7918404881159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
-
17-04-2019, 21:59 #308El usuario Connoisseur
- Se incorporó a la
- 01 2012
- Vive en
- Cracovia
- Automático
- AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20
-
22-04-2019, 23:04 #309El usuario Soy nuevo -no llores!
- Se incorporó a la
- 03 2019
- Automático
- Alfa Romeo 159 2.2
-
22-04-2019, 23:47 #310El usuario Quadrifoglio Verde
- Se incorporó a la
- 10 2011
- Automático
Tak, symulatory zmieniarek do Fiat/AR - moga być z USB,SD,BT (telefon + streaming),jack, np chyba chwalą od Yatour - to na niebieską wtyczkę, działa nawet sterowanie z kierownicy - są tematy o tym poszukaj. Ja miałem xCarLink-a (z 2010r taki USB/SD/Jack) ideał to nie był, choc potem rozbudowałem go o BT za 30zł z allegro taki co bierze z USB zasilanie, a ma wyjście jack które zapętliłem do xCarlinka - coś tam grało ze Puntoify przez niego.
Do tego po fakcie narysowanych pinów na naklejce, masz też wejście aux obsadzone (żółta wtyczka - pewnie AUX masz wybieralne przełączając wejścia?) - mógłbyś wtedy przełączając się na tą żółtą wtyczkę i podpiąć sobie jakiegokolwiek grajka przez np jack-a. Kabelek parę zł w necie.
No i jest trzecia droga - dołożenie Blue&me, no ale tu już trzeba wiązki rzeźbić, aktywować w proxi i zdobyć działający moduł - sam robiłem, są tematy o tym. w tym rozwiązaniu dostajesz system ori z wyświetlaniem info na zegarach, komendami głosowymi np do obsługi telefonu po BT, ale nie ma streamingu BT (stąd oprócz B&M miałem xCarlinka z poprzedniej 159, i do niego BT który robił tylko za BT dla streamingu muzy)To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Responder con cita