Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
  1. #1
    Użytkownik Embrion
    Dołączył
    09 2011
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9jtdm 16v 2006r
    Postów
    9

    Domyślnie Szarpanie przy odpalaniu

    Witam. OD trzech miesięcy jestem szczęśliwym (prawie) posiadaczem ALFY ROMEO 159 1.9 JTDM rocznik 2006.Mam następujący problem. Przy odpalaniu silnika autem bardzo szarpie zwłaszcza przy ciepłym motorze. Po odpaleniu wszystko jest OK.Dwa lub trzy razy zdarzyło się że silnik nie odpalił tylko zaczął strasznie szarpać i pracować tak jakby odpaliły tylko np. dwa cylindry.Auto trzęsło się jak traktor.Przepraszam za niefachowy opis ale z mechaniki jestem laikiem. Byłem u mechanika ale stwierdził że wszystko jest w porządku.Bardzo proszę o pomoc. Może ktoś miał podobny problem? Strasznie mnie to denerwuje i boję się poważniejszej usterki. Z góry dzięki za pomoc.....

  2. #2
    Użytkownik Dwusuwowiec
    Dołączył
    11 2010
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9JTDM sportwagon
    Postów
    110

    Domyślnie szarpanie przy odpalaniu

    Chyba jesteś nowy.Poszukaj dobrze,jest podobny temat.

  3. #3
    Robert_159
    Gość

    Domyślnie

    Na dole strony wyświetlają się "Podobne wątki" tam znajdziesz odp na swoje pytanie. Jeśli nie chcesz szukać to podpowiem, że jeszcze nikomu nie udało się do końca wyeliminować tego problemu można zmniejszyć telepnięcie od wymiany akumulatora do koła dwumasowego poprzez wtryski i kilka innych nie tanich podzespołów.
    Jeśli będziesz szczęśliwcem który znajdzie receptę na to zjawisko to podziel się z nami.
    Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Podobne wątki

  1. [159] makabryczne szarpanie przy odpalaniu rozgrzanego silnika
    Utworzone przez cows w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 39
    Ostatni post / autor: 04-04-2019, 16:28
  2. [Brera] szarpanie przy przy przyśpieszaniu, kontrolka silnika
    Utworzone przez dandel84 w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 06-07-2014, 09:50
  3. [155] problem przy odpalaniu
    Utworzone przez sikor155 w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 21-01-2012, 22:02
  4. Szarpanie przy odpalaniu, brak błędów!!!
    Utworzone przez Moruso w dziale 147
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 14-03-2011, 22:03
  5. [156] szarpanie przy odpalaniu i gaszeniu 1.9jtd 8v
    Utworzone przez krzysiek592 w dziale 156
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 18-11-2008, 18:44

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory