[159] Błąd P0230

alfa1591

Nowy
Auto
AR159,1,9 jtdm8v 2007r
Witam.Czy mieliście do czynienia z tym błędem ?Wiem że coś z pompą paliwa.Dodam,że auto pracuje normalnie,spalanie na poziomie 7l/100km,przebieg 180000km

Witam. Jeżeli chodzi o znaczenie błędu to: Pierwotny obwód zasilania elektrycznego pompy paliwa-Wadliwe działanie

Witam odgrzeję kotleta. Mam problem z odpalaniem auta. Wkładam kluczyk, słyszę pompę z tyłu auta, w tym czasie grzeją świece (świece wszystkie sprawdzałem, grzeją dobrze, przekaźnik świec dostaje napięcie i podaje je do każdej świecy - sprawdzone) No i cykam start, auto odpala o po sekundzie gaśnie. Przy kolejnej próbie odpalenia wywala mi błąd P0230 oraz P0380. Czyli błędy od pompy paliwa oraz od świec...
Jakieś pomysły ?

Szpadel żeby 10tego tematu nie zakładać dotyczącego P0230

Panowie, czasem zapala na ,,strzała", czasem za 4tym razem. Kolejny objaw jest taki że wyskakuje CHECK na desce po uruchomieniu silnika ( nie za każdym razem ) i o dziwo samochód jedzie normalnie, czasem jest tak że po uruchomieniu silnika, przejechaniu dosłownie 5 metrów i wyłączeniu silnika CHECK`a już nie ma. Kolejny objaw jest taki ( miałem 2 razy ) silnik zagrzany, stoję w korku i ni z tego ni z owego silnik gaśnie i nie można go uruchomić - awaryjne, fajeczka na chodniku + chuje w moja stronę = wsiadam po około 5 minutach, wkładam klucz odpalam i jadę dalej z CHECKIEM - poza błedem na desce samochód pracuje normalnie bez żadnych spadków mocy itp itd. parkuję załatwiam co mam załatwić i CHECKa na desce nie ma o.O

Wymieniona została pompa elektryczna w zbiorniku paliwa, i dalej jest to samo

Zamówiłem zawór SCV, czyli regulator ciśnienia paliwa, ten który jest w pompie CR - trafna diagnoza?

Logi z uruchomienia silnika 3 x pod rząd:
log pal.jpg

Załączniki

• Logi paliwa.jpg
    Logi paliwa.jpg
    13.3 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót