• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] nie dziala czujnik parkowania i komunikat "parking help not available"

• Autor wątku Autor wątku koondi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A gdzie idzie ta wiązka od kostki na belce, gdzie jest moduł od czujników z przodu ? Wszystkie czujniki z przodu mam dobre, wiązke wydaje mi sie ze tez bo przepatrzyłem ją miernikiem. Pozostaje jakaś przerwa na lini wtyczka w wiązce a moduł

Moduł od czujników przód i tył jest w bagażniku po prawej stronie. Trzeba odchylić sobie tapicerkę materiałową.
PS
No i jeśli ma on obsługiwać przód i tył to musisz mieć taki pod przód i tył!!! Sam tył nic nie da!
Jeśli coś to posiadam jeden taki

Ja mam znowu bardzo dziwny problem ostatnio byłem na myjni bezdotykowej umyłem auto i czujniki na drugi dzien przestaly dzialać (tem. była około 0stopni) pojawił się właśnie ten błąd... podłączyłem go pod Cdif i wyświetliło komunikat błędu (Brak informacji o rodzaju ustgerki) gdy tylko zrobiło sie cieplej czujniki znowu zaczeły działać błąd zgasnął wszystko działa tak jak powinno oprócz przednich czujników gdy zbliżam sie do przeszkody po lewej stronie pika ale gdy na wprost lub prawej strony nie ma reakcji , zadnego błedu nie ma wszystko działa oprócz tych przednich.. wiecie co to moze być?

Panowie, odpuście sobie temat tych czujników.
Ja u siebie też miałem na początku problem że raz działały, raz nie.
W końcu kupiłem dwa nowe te lepsze za 180zł wymieniłem i jakiś krótki czas było ok.
Teraz mi nie działają dwa z drugiej strony, kupiłem więc dwa za 100zł i dalej lipa, po zamianie stron to samo.
Lewa strona nie działa i piszczy ale tylko czasem, nie za każdym razem. Ewidentnie coś gdzieś nie łączy.
Kostkę łączącą sprawdzałem i przejście na przewodach niby jest.
Efekt końcowy na rozbierałem się wydałem 300zł + 100zł mechanik dwa razy mi on rozbierał,
a czujniki dalej świrują, albo nie działają. Gówno i tyle jak cała elektryka w tym aucie.
Ale i tak kocham moją śliczną czarnulkę :)

Hejka, namierzyłem niedziałający czujnik. Teraz pytanie jak go wyciągnąć?? Mam do niego dostęp przez halogen bo to skrajny. Ale jak je się wyciąga??

Czyli tam jakiś zaczep jest?? A teraz pytanie drugie kupować Ori czy jakieś NTT za 35zl z 24miesiaczna gwarancją??

Czyli tam jakiś zaczep jest?? A teraz pytanie drugie kupować Ori czy jakieś NTT za 35zl z 24miesiaczna gwarancją??

Tak coś tam się delikatnie zakleszcza w obudowie którą trzyma czujnik ale nie bój się nic nie urwiesz, możesz próbować z ntt ale ile to pochodzi to nie wiadomo. A jak ori Nowe to się musisz liczyc z wydatkiem około plus minus 400-500
Pozdrawiam.

Świetnie za cene ori możesz kupić ponad 10 NTT :D Ja się zaczynam śmiać przez łzy od tygodnia mam ten sam komunikat ... :(

Świetnie za cene ori możesz kupić ponad 10 NTT :D Ja się zaczynam śmiać przez łzy od tygodnia mam ten sam komunikat ... :(
Tyle bynajmniej u mnie zaśpiewali w aso a może gdzie indziej można dorwać taniej.Ludzie kupują te z ntt i działa im to także wydaje mi się że warto spróbować bo dawać tyle kasy za org. to trochę mija się z celem, a jak już ktoś bardzo chce to lepiej używke poszukać.

wlasnie zdecydowalem sie na ori w kolorze urzywke za 65zl dorwałem

Jak coś to mam czujniki w kolorze czarnym 876 i brązowym 568

Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka

Kupiłem czujnik wymieniłem i dupa, pierwsza myśl pewnie uszkodzony, to sie zmobilizowałem i dobrałem się do drugiego, zapiąłem swój niby uszkodzony i działa. Ktoś miał podobny problem?? Co uwalnia wiązka do czujnika??
Ps. Nie wpychajcie czujnika na siłę do środka bo się urwie mocowanie przyklejone lub przyspawane do zderzaka.

Sprawdż czy nie masz pękniętych przewodów w klapie bagażnika. U mnie to było powodem tego komunikatu

Ja mam problem z przednimi czujnikami. A o tych przewodach w klapie to weź mi nie mów. Walczyłem z tym to miałem dyskotekę z tyłu

Screenshot_20180401-195620.jpg
Udało się połączyć z centralka błąd w załączniku, przetarta wiązka do czujnika??

Udało się tobie kolego coś zdziałać z tym błędem, przymierzam się do zajęcia tym problemem i będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Również mam problem z czujnikami z przodu, i te same błędy co ty. Winna jest kostka z tyłu po prawej stronie pod zderzakiem czy raczej celować w przód?

Problem z czujnikami -tyl

Hejo !
Problem czujniki tyl na kompie pisze ze wszsytkie 4 sa walniete. Kupilem dawa wymienilem i to samo.Kupilem centralke whymienilem to samo.

Jakies sugestie co robic ???

Dzieki Pawel

Wiązka. Ja walcze z jednym i poległem. Jeszcze tylko centralki nie wymieniałem

Wiązka. Ja walcze z jednym i poległem. Jeszcze tylko centralki nie wymieniałem

Hej !
Masz racje wiazka na wejsciu do klapy urwany przewod w 2 miejscach po naprawie dalej brak - hehehee. Szukam dalej jutro zderzak out wymontuje wiazke i cm po cm przejrze wsio.

Czujnik parkowania - dalsza historia

Hej wszystkim !

Wiazka wyciagnieta, przejrzana i niby cos dziala ale kurna glupkowato, a mianowicie:
Nie pokazuje komunikatu na desce rodzielczej jednak caly czas jest sygnal dzwiekowy niezaleznie czy zblize reke czy oddale jest ciagly taki sam.
Jakies sugestie, rady ???

Pozdrawiam

Pawel

Amortyzatory
Powrót