• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Jakie pióra wycieraczek ?

mario0066

Nowy
Auto
alfa romeo 159 1,9 JTDM ti , 159 2.4 JTDM
Dobry wieczór , zamierzam wymienic pióra wycieraczek . Ceny na Allegro za Valeo , Bosch czy Champion to około 100 pln . Znalazłem również takie za 50pln . Czy ktoś z Was kupował coś takiego , jeżeli tak to jak z ich trwałością/jakością ? Czy dac sobie spokój i kupic droższe.

Ja zakupiłem firmy Motgum płaskie, coś około 40zł, mam je od 2 miesięcy w dwóch samochodach i są naprawdę ok. Ładnie zbierają i nie trzeszczą.
Polecam

Kiedyś kupiłem w drodze pióra na stacji za 35zł szt, padało, wieczór a stare nie dawały rady, założyłem, jadę patrzę oki, super, po co przepłacać, jednak po przekroczeniu 110km/h wycieraczka się ..................... podwinęła i nie zbierała na końcówkach, tylko środek jakieś 10cm, zwalniam do 90km/h oki, działa, dodaję gazu.................zawinęła się, i tak 90-100km/h z wrocławia do płocka 350km, udręga. Odpowiedź nasuwa się sama :)

Można też kupić same gumki i wymienić np z Wurtha. Są naprawdę dobrej jakości.

U siebie akurat dwa dni temu wymienialem,wszystko oryginal z Alfy

wymieniałem na boscha cena około 100 zł i nie ma co kombinować, tył sama gumka z Valeo ok 25 zł i wszystkie sprawują się od 2 miesięcy ok. Te tensze są może i ok ale na krótszy czas więc koszta i tak są te same...

Kiedyś kupiłem na Ebayu wycieraczki "BOSCH" te flat. Dostałem jakąś podróbkę, zbierały ok ale ten wygląd tragedia. Kupuj orginalne BOSCH przynajmiej jakoś to wygląda i jakość dużo lepsza.

Motgum typ B, 580 (ja kupiłem 560) + 450mm - razem 40PLN. Ciche i dobrze zbierają - polecam.

najlepiej kupować polskich producentów, w końcu to my wymyśliliśmy wycieraczki samochodowe ;)

Dużo podróżuję ale tylko BOSCH [AREOTWIN] jest OK i jest rozsądnie trwały.
VALEO XTRIM są OK ale znacznie mniej trwałe.
Sprawdzone na Mondeo, Octavia II, Seat Ibiza i AR 159.
Inne ...tymczasowe to strata pieniędzy i powróciłem do BOSCH'a.

Podobnie jak radzik2908 i aro 1977 polecam z czystym sumieniem Motgum'y. Ja już zdzieram trzeci komplet i jestem zachwycony - tanie, ciche i zaj..biście zbierają.

zgadzam się z kolegą POR.JASZCZUK

nie kupujcie valeo xtreme czy jakoś tak, straszny badziew, w zimie nie zbierają, a jak robi się chłodniej niemiłosiernie hałasują.

VALEO XTRIM - u mnie po 2 miesiącach miałem ich dość w AR159 > hałasują niemiłosiernie.
VALEO XTRIM- to również badziew !!!

Witam,

Kupiłem Motgum'a, 4 miesiące i raz że po 2óch miesiącach zaczęły hałasować to teraz w dużym deszczu poprostu skaczą po wodzie. Dałem 55zł+przesyłka i nie jestem zadowolony.

Czy oprócz Bosha cos jeszcze polecacie?

Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót