[159] Nawiew tył na nogi

• Autor wątku Autor wątku damiangwo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

damiangwo

Guest
Okazuje się, iż nie działa u mnie lewy nawiew na nogi- z tyłu. Raczej niczym nie jest zapchany. Z prawej natomiast działa ok. -tutaj akurat wieje jak halny.
Czy to może być awaria jednego z aktywatorów? Jeśli tak to którego (nr..)? i gdzież on się znajduje?

Dzięki za pomoc w te mroźne dni...

no to sam sobie odpowiem...aktywator znajduje się z lewej strony nagrzewnicy od strony pedału gazu ok 30 cm w górę. Okazuje się, że jest sprawny. Prozaicznym powodem awarii było zsunięcie się gumowego łącznika między króćcem nagrzewnicy a kolektorem nawiewu. Dostęp od strony kierowcy na wysokości radia.

Może się komuś przyda.
Byle do wiosny...

Na pewno się przyda. Opisz jak się tam dostać, ewentualnie jakąś fotke z operacji i będzie dla potomnych. Sam u siebie się tym zajmę bo się nawiew na tył całkiem stracił-tylko teraz w mrozy motywacji nie mam do dłubania.

Odkopuję temat, dmucha z tyłu po prawej elegancko, po lewej prawie wcale (na maksymalnym nadmuchu może coś czuję, ale równie dobrze to może już z przodu dmuchać)
Od czego zacząć? Co to jest ten aktywator? Jak się dostać do opisanego powyżej gumowego łącznika? Wystarczy zdjąć osłonę po stronie kierowcy czy bardziej skomplikowane dłubanie?

Czy ktoś mógłby wysłać fotkę jak i co przestawić aby był nawiew na nogi z tyłu bo odkąd mam 159 to wieje z tyłu tak jakby chciało a nie mogło

Amortyzatory
Powrót