[159] Z 2 strefowego klimatronika na 3 strefowego

• Autor wątku Autor wątku Adoil
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Poniżej schemat kabelków:

N115 - silniczek po stronie kierowcy
N078 - nowy silniczek który wstawiamy
H120 - tylny panel klimatyzacji

fotocak.jpg

Witam

Nie jasny jest dla mnie tylko montaż tego silniczka, mogłby ktoś dokładniej to wyjaśnić. Słabo widać ze zdjęć co i jak.

Musisz rozpiąć plastikowe ramię pomiędzy silniczkiem N115 a klapą do której następnie wkładasz silniczek N078. Silniczek przekręcasz na dwa wkręty.

A przerabiał ktoś już na 3 strefową w poliftowej? Ponoć instalacja jest mocno okrojona. Czym się różnią panele w przed i poliftowej?

Witam
Dobrze by było jakby ktoś zrobił fotkę tego przewodu który ma łączyć silniczek (ten nowy ) z panelem tylnej klimy i jak to razem podłączyć aby zadziałało.
Ja dalej trochę główkuję i nie mogę tego ogarnąć
Będę wdzięczny za wszelką pomoc

Mam lakoniczne pytanie skąd ten sterownik wie jaka jest temperatura w tylnym tunelu ?

Znalazłem na eBayu panele do klimy na tył, jak jest ktoś chętny info na priv, podzielimy sie kosztami wysyłki

Witaj
Posiadam jeden więc mogę ci go sprzedać pisz na priv jak coś

Zrobiłem dzisiaj przymiarkę w polftowej, dojście masakryczne z racji tego że mam poduszki na kolana, czy wtyczka do podłączenia silniczka klap jest gdzieś ukryta czy trzeba ją dorobić bo to dla mnie niejasne.

trzeba dorobić wtyczkę do silniczka i pociągnąć wiązkę dalej do sterownika 3ciej strefy. Co i jak jest na schemacie z eLearna.

trzeba dorobić wtyczkę do silniczka i pociągnąć wiązkę dalej do sterownika 3ciej strefy. Co i jak jest na schemacie z eLearna.

attachment.php

Załączniki

• 2015_08_22_22_04_41_Trizona.pdf_Microsoft_Edge.png
    2015_08_22_22_04_41_Trizona.pdf_Microsoft_Edge.png
    213.3 KB · Wyświetleń: 685
Witam czy ktoś jest w posiadaniu dodatkowego panela chce go odsprzedać lub zamawia jeszcze???. Piszę się na to. czekam na info

Czy jesli zamawiam wiazke z aso ta do panela to cos.jeszcze.musze dorabiac?

Wiązka z ASO nie wystarczy do podłączenia do silniczka ponieważ kończy się inną kostką. Musisz dosztukować ten fragment przewodu oraz najlepiej mieć dodatkowo wtyczkę do nowego silniczka.

attachment.php

Tak to wygląda w e Learn, więc jakaś wtyczka tam jest

Załączniki

• elearn alfa klima.jpg
    elearn alfa klima.jpg
    77 KB · Wyświetleń: 654
Sukces połowiczny, tzn po podłączeniu wszystkiego działają prawidłowo silniczki do regulacji temperatury natomiast wygląda na to że w poliftowej 159 nie działa przedliftowa centralka. Jest ktoś może z Poznania lub okolic i chciałby się wymienić ewentualnie przetestować moją centralkę u siebie?

Aktywowałeś w MES trzecią strefę?

No właśnie aktywowałem, ma ktoś opis kostki podłączeniowej do centralki, co na którym PIN-ie? to jedyna rzecz którą mogłem zj...
Oba silniczki przechodzą test sterowania w MES więc do szczęścia brakuje mi tylko centralki.
Aktywuje się ją najpierw włączając centralke klimy a potem uruchamiając proxy?

Jasio wszystko jest w eLearn. Bez eLearn nawet nie bierz się za grzebanie przy aucie bo właśnie potem jest milion pytań :) a wystarczy mieć przed nosem schemat i wszystko staje się jasne.

Amortyzatory
Powrót