Wczoraj wymieniłem mikroprzełącznik na nowy o lepszych parametrach niż ori oraz psiknąłem clenaerem do styków cały zamek. Oświetlenie działa po nocy oraz po pracy od pierwszego otwarcia![]()
W zamku są dwa microswitche, i ten który pokazujesz na zdjeciu to jak dobrze pamiętam to jest do wyświetlania czy bagażnik jest otwarty. Ten od oświetlenia jest pod spodem plastikowej obudowy pod tym logiem fiat/lancia po prawej stronie patrząc na twoje zdjęcie.
Dwa to wiadomo, tylko myślałem że chodzi o ten łatwiej dostępny. Poszedłem z ciekawości sprawdzić i jest jak mówisz z tym, że mikroprzełącznik oświetlenia (ten bardziej ukryty) musi zostać włączony aby zadziałał sygnał otwartej klapy przy naciśniętym drugim mikro od sygnału klapy. Dziwne rozwiązanie jak również to czemu podłączenie nie jest na odwrót czyli mikro sygnału klapy w zamku a oświetlenia w tym łatwiejszym miejscu. W każdym razie temat dotyczy oświetlenia i u mnie cały czas teraz działa. Prawdopodobnie kontakt spray pomógł gdy tam polałem obficie i przeczyścił drugi mikrostyk. Możliwe, że preparat od konserwacji klapy się tam dostał bo na zamku było trochę tego lepkiego środka albo styki nie przewodziły z innych powodów. Poza tym jeszcze nie miałem 12v na lini body i lampka, tutaj też wcześniej poprawione styki.
W razie gdybym miał problem w przyszłości to jak dostać się do tego mikro od oświetlenia w zamku? Obudowa jest na zatrzaskach czy trzyma się na tych dwóch nitach a może jeszcze coś innego? Ktoś tu pisał, że dostał się do zamka ale co miał na myśli![]()
Dzisiaj, podbudowany Waszymi sukcesami zmierzyłem się z tematem ponownie (ostatni raz z pół roku temu próbowałem, nowy mikrostyk leży w garażu). Nie uwierzę, że komuś udało się wyciągnąć ten właściwy mikrostyk. Jest on obudowany tym czarnym plastikiem i w zasadzie chyba jedyny sposób to rozwiercać te dwa nity na zamku aby to zdjąć. U mnie niestety nic nie pomogło- styk jest do wymiany a nie bardzo się da go wymontować nie niszcząc zamka. Cholerne nowoczesne rozwiązania... Szukam nowego zamka- ma ktoś?![]()
Ostatecznie można spróbować podłączyć się pod ten jeden mikro razem z info o klapie. Jeśli ktoś założył mocniejszy mikro to powinno być ok. Trzeba by to przetestować...
Myślałem o tym jednak z jakiegoś powodu to rozdzielono, dlatego odpuściłem. Wystarczy że do wymiany mam zamek, innego ustrojstwa wymieniać nie chcę![]()
Jeden z przewodów każdego z mikro i tak jest zmostkowanych wspólnie prawdopodobnie to masa która dalej leci jedna do lampki a druga do bodycompa z info po włączeniu mikroprzełączników(zamknięciu obwodu) Co najwyżej może się upalić mikro przełącznik ale jeśli w sedanie jest jedna lampka a w sw z tego co pamiętam trzy to podpięcie w sedanie sygnału do kontrolki otwarcia klapy nie powinno zrobić bałaganu tym bardziej jak mocniejszy mikro założony. Kiedyś może to przetestuję. Ewentualnie wyciąć ten czarny plastik obudowy zamka tam gdzie znajduje się drugi mikro (pod znaczkiem jak twierdzi Maro) i jest do niego dostęp. Później i tak na zamek idzie dodatkowa osłona ozdobna to by tego nie było widać. Z otworem pobawić się można jak i tak zamek by poszedł na śmietnik![]()
Ja tymczasem rozwiązałem problem (mam nadzieję..) kompleksowo. Wymieniłem zamek na używkę za 99zł. Jak ktoś potrzebuje sprawny zamek bez mikrostyków to oddam chętnie. Jak miło znów mieć światło w bagażniku.![]()
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć?
Czy jest możliwość podłączenia się pod oświetlenie tylnej lampki w jakiś prosty sposób, aby ominąć ten mikroprzełącznik a światło działało?
Ostatnio edytowane przez alflg ; 06-09-2016 o 20:29