pafka
Nowy
Jak ktoś głównie jeździ po mieście, to raczej na pewno dpf będzie stwarzał problemy, więc wywalenie go nie jest głupim pomysłem.Po co naciągać sie na koszta.Ja założyłem chipa i dpf nie wywalałem.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jak ktoś głównie jeździ po mieście, to raczej na pewno dpf będzie stwarzał problemy, więc wywalenie go nie jest głupim pomysłem.Po co naciągać sie na koszta.Ja założyłem chipa i dpf nie wywalałem.
W spalaniu zmian nie zauważyłem.Co do mocy to ze 130 KM i 300 Nm zrobiło sie 152 KM i 337 Nm.Sprawdzone na hamowni.I spadło spalanie i ile się dało wyciągnąć mocy .
Ja planuje komplet zależy jaka kasa .
Korzystałeś z ich usług i czy wykonanie jest profesjonalne.
AR 159 sedan 2.4 250 koni (po chipie bez DPF)
80% miasto
20% trasy
srednie spalanie po miescie to ok 10,5 litra (korki + normalna jazda)
srednie spalanie w trasie to ok 8 litrow plynna jazda predkosci autostradowe
wiadomo mozna zejsc nawet do 6-7 jak sie cala trase jedzie do 100 km na godzine.
Witam .
Moja pali w mieście ok 10.5l nie moge zejść poniżej tej granicy .
nie wiem czy coś jest nie tak czy to norma.
Z moich obserwacji wynika, że niestety nie ma na to reguły, chociaż na początku myślałem podobnie jak Ty, a dokładnie wyglądało na to, że im wyższe spalanie, tym większe przekłamanie komputera. Jednak po blisko 50-ciu tankowaniach już wiem, że nie ma to żadnego znaczenia. Przykładowo. Przedostatnie spalanie w mieście to 12,57 a komp pokazał 11,5. Przed kolejnym tankowaniem jak komp mi pokazał 13,4 to myślałem, że rzeczywiste spalanie wyjdzie koło 14,5 l a okazało się, że było bardzo zbliżone do wskazań kompa - 13,57. Z kolei przy rekordowych najniższych wskazaniach kompa po jeździe w trasie 6,6 l, myślałem, że faktyczne spalanie wyjdzie bardzo zbliżone, a okazało się, że było 7,22 l.Jeżeli chodzi o przekłamywanie kompa do rzeczywistego spalania jakie wychodzi przy dystrybutorze to przekłamuje różnice są różne, odnosze wrażenie że im więcej stoimy na włączonym silniku tym większa jest różnica (komp wiecej, dystrybutor mniej)
Z moich obserwacji wynika, że niestety nie ma na to reguły, chociaż na początku myślałem podobnie jak Ty, a dokładnie wyglądało na to, że im wyższe spalanie, tym większe przekłamanie komputera. Jednak po blisko 50-ciu tankowaniach już wiem, że nie ma to żadnego znaczenia. Przykładowo. Przedostatnie spalanie w mieście to 12,57 a komp pokazał 11,5. Przed kolejnym tankowaniem jak komp mi pokazał 13,4 to myślałem, że rzeczywiste spalanie wyjdzie koło 14,5 l a okazało się, że było bardzo zbliżone do wskazań kompa - 13,57. Z kolei przy rekordowych najniższych wskazaniach kompa po jeździe w trasie 6,6 l, myślałem, że faktyczne spalanie wyjdzie bardzo zbliżone, a okazało się, że było 7,22 l.
Także jak ktoś nie prowadzi sobie dokładnych statystyk, to niestety nie wie ile tak naprawdę pali jego auto, bo komp ma niezły rozrzut, i na ogół wyraźnie zaniża - u mnie średnio o ok. 0,5 l...
Tak, teoretycznie jest to możliwe - w dwóch przypadkach:policyjne Alfy TBi palą ponad 20l