[159] Nawigacja

ryki67

Nowy
Auto
159 2.4 JTDM 210KM
Witam
Panowie czy ktoś przerabiał upgrade nawigacji w samochodzie to znaczy jak zamontować nawigację jak auto fabrycznie jej nie ma,
wiadomo zakup panela wyświetlającego, do tego pewnie gdzieś musi być antena GPS jakieś kable doprowadzenia itp.
czy ktoś to przerabiał? czy gra warta świeczki?
czy po montażu trzeba coś w komputerze samochodowym uaktywniać???
pozdrawiam

Proszę, poszukaj dokładnie, były już takie tematy, jeden nawet niedawno.
Szkoda dublować.

Proszę, poszukaj dokładnie, były już takie tematy, jeden nawet niedawno.
Szkoda dublować.
Witam
widziałem kilka tematów ale kurcze nie widziałem tam żeby ktos właśnie wsadził panel z wyświetlaczem zamiast radia CD i żeby to hulało,
sorry może jakoś nie spostrzegłem jeżeli jest bardzo proszę o linka

2. mam pytanie co to znaczy że auto ma: CD MAPA NAV + PEN DRIVE - BENELUX; oraz BLUE & ME C3 ( to chyba wejście usb do zestawu głośnomówiącego tak???)

a to pierwsze to jakiaś płyta z nawigacją??? ale jak auto nie ma panela wyświetlającego to co ta płyta daje ???
pozdrawiam

Witam
widziałem kilka tematów ale kurcze nie widziałem tam żeby ktos właśnie wsadził panel z wyświetlaczem zamiast radia CD i żeby to hulało,
sorry może jakoś nie spostrzegłem jeżeli jest bardzo proszę o linka

2. mam pytanie co to znaczy że auto ma: CD MAPA NAV + PEN DRIVE - BENELUX; oraz BLUE & ME C3 ( to chyba wejście usb do zestawu głośnomówiącego tak???)

a to pierwsze to jakiaś płyta z nawigacją??? ale jak auto nie ma panela wyświetlającego to co ta płyta daje ???
pozdrawiam

Informacje są wyświetlane na wyświetlaczu między zegarami w formie piktogramów, a mapy ładuję się z pendrive, na którego wejście jest w schowku.

Hej, wielkie dzięki za info a możesz mi coś jaśniej wytłumaczyć co to są piktogramy (bo chyba nigdy czegos takiego nie widzialem)i czy to znaczy ze auto ma wbudowany odbiornik gps? I czy jeżeli by do takiego auta włożył duży panel wyświetlający to nawigacja by działała i wyswietłała?
pozdrawiam

piktogramy = znaki pokazujące relacje skrętne (lewo, prawo, prosto), auto ma moduł GPS, co do dodania wyświetlacza to nie jestem pewnien ale pewnie w CAN trzeba by grzebać...wszystko się da :) kwestia ile to zajmie czasu i pieniędzy...

Na wyświetlaczu między zegarami byłyby strzałki, a na navi pełna mapa w kolorze.

Strzałki dotyczą małej nawigacji
a mapa dużej i chyba nie da się tego połączyć

Amortyzatory
Powrót