Jak dla mnie to troche niezrozumiałe, chyba mijania i ich awaria to poważniejsza rzecz. Chociaż w sumie łatwiej ją wyłapać.
Jak dla mnie to troche niezrozumiałe, chyba mijania i ich awaria to poważniejsza rzecz. Chociaż w sumie łatwiej ją wyłapać.
Nie wiem, czy Włosi mają obowiązek jazdy w dzień na światłach, ale przypuszczam, że skoro światła mijania "widać", to z tego powodu, mijania i drogowe, nie idą przez CAN.
Tak jak karmal, pisał, lustereczko i będzie szybka wymiana żarówek pozycyjnych. Tam jest taki włoski patent, że żaróweczki są na przedłużce. Natomiast chętnie bym posłuchał jakichś rad odnośnie wymiany żarówek świateł drogowych, bo tu już chyba bez demontażu to kiepsko będzie.
Ty chyba sobie jaja robisz ze wszystkich. Kumpel "oplowiec" jak zajrzał mi na światełka to stwierdził... że są zajebiste, jak w traktorze. -W traktorze??? -Masz dostęp do każdej żarówki jak na tablicy. I ma rację. Ostatnio Grubemu wymieniałem pozycyjną i potwierdzam, w rowerze jest gorzej z dostępem. Więc nie róbcie sobie jaj, bo później ludzie boją się żarówki wymienić i do ASO niewątpliwie pojadą.![]()
Żeby nie dać rady wymienić pozycyjnej żarówki w 159 to trzeba mieć, albo obydwie lewe ręce albo być totalnym beztalenciem :/
Potwierdzam
Jako były właściciel Opla w którym przez pewien czas systematycznie przepalały się żarówki w reflektorach, wiem coś o tym. Ściąganie zderzaka miałem perfekcyjnie opanowane, hehe.
Jak pierwszy raz podniosłem maskę mojej Alfy, i zobaczyłem bezkresną przestrzeń (nie tylko w okolicach reflektorów), to od razu micha mi się ucieszyła : "wreszcie mam auto gdzie bez problemu wymienię żarówkę" - pomyślałem sobie![]()
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
W 159 wymiana pozycyjnych to pikuś, ale w 147 już nie![]()
Ten glupi system sygnalizowania ( pozycyjne tak , mijania nie ) gosc z serisu zawile tlumaczyl ze w sygnalizacja dotyczy tylko swiatel ktore sa zawsze obowiazkowe ( obrysowe ) natomiast mijania nie we wszytskich krajach sa obowiazkowe ( wiem ze to dziwnie brzmi ale jakos tak uslyszalam )
A czy jestem talenciem czy beztalenciem to sie niedlugo okaze , bo bede zmieniala sama pozycyjne
Tylko jakbyscie mogli mi podpowiedziec jaki typ zarowki tam jest , zebym kupila dobra
I to nie do końca...
Pomimo że kupiłem przystosowane do CAN wywala mi komunikat o przepalonych obu żarówkach, ale zaraz znika. Co do wymiany żarówek: w porównoniu ze stilo jest to dziecinnie łatwe![]()
a bo ja zauważyłem, że komunikat o przepaleniu żarówki, ze wskazaniem na wyświetlaczu która, swieci się przez kilka sekund, później tylko wykrzyknik w żarówce w lewym, dolnym rogu wyświetlacza.
Ja na razie jadę na zwykłych, szklanych w5w. Tanie, nie przepalają się za często.