Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Temat: Check right hand side front light.

boober
    Gość

Domyślnie

Jak dla mnie to troche niezrozumiałe, chyba mijania i ich awaria to poważniejsza rzecz. Chociaż w sumie łatwiej ją wyłapać.

Wodzu
    Gość

Domyślnie

Nie wiem, czy Włosi mają obowiązek jazdy w dzień na światłach, ale przypuszczam, że skoro światła mijania "widać", to z tego powodu, mijania i drogowe, nie idą przez CAN.
    Tak jak karmal, pisał, lustereczko i będzie szybka wymiana żarówek pozycyjnych. Tam jest taki włoski patent, że żaróweczki są na przedłużce. Natomiast chętnie bym posłuchał jakichś rad odnośnie wymiany żarówek świateł drogowych, bo tu już chyba bez demontażu to kiepsko będzie.

Użytkownik Świeżak Avatar BeBe
    Mieszka w
    SG
    Auto
    159SW 2008

Domyślnie

Cytat Napisał pawel182 Zobacz post
    Boober chodzi pewnie o pozycyjne, do których niestety ze względu na budowę ciężko się dostać. Jeżdzę już od 2 tygodni z takim info i jakoś nie mogę się zebrać
    Ty chyba sobie jaja robisz ze wszystkich. Kumpel "oplowiec" jak zajrzał mi na światełka to stwierdził... że są zajebiste, jak w traktorze. -W traktorze??? -Masz dostęp do każdej żarówki jak na tablicy. I ma rację. Ostatnio Grubemu wymieniałem pozycyjną i potwierdzam, w rowerze jest gorzej z dostępem. Więc nie róbcie sobie jaj, bo później ludzie boją się żarówki wymienić i do ASO niewątpliwie pojadą.

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Żeby nie dać rady wymienić pozycyjnej żarówki w 159 to trzeba mieć, albo obydwie lewe ręce albo być totalnym beztalenciem :/

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał BeBe Zobacz post
    Ty chyba sobie jaja robisz ze wszystkich. Kumpel "oplowiec" jak zajrzał mi na światełka to stwierdził... że są zajebiste, jak w traktorze. -W traktorze??? -Masz dostęp do każdej żarówki jak na tablicy.
    Potwierdzam
    Jako były właściciel Opla w którym przez pewien czas systematycznie przepalały się żarówki w reflektorach, wiem coś o tym. Ściąganie zderzaka miałem perfekcyjnie opanowane, hehe.
    Jak pierwszy raz podniosłem maskę mojej Alfy, i zobaczyłem bezkresną przestrzeń (nie tylko w okolicach reflektorów), to od razu micha mi się ucieszyła : "wreszcie mam auto gdzie bez problemu wymienię żarówkę" - pomyślałem sobie

krisvanmoto
    Gość

Domyślnie

W 159 wymiana pozycyjnych to pikuś, ale w 147 już nie

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

Ten glupi system sygnalizowania ( pozycyjne tak , mijania nie ) gosc z serisu zawile tlumaczyl ze w sygnalizacja dotyczy tylko swiatel ktore sa zawsze obowiazkowe ( obrysowe ) natomiast mijania nie we wszytskich krajach sa obowiazkowe ( wiem ze to dziwnie brzmi ale jakos tak uslyszalam )

A czy jestem talenciem czy beztalenciem to sie niedlugo okaze , bo bede zmieniala sama pozycyjne

Tylko jakbyscie mogli mi podpowiedziec jaki typ zarowki tam jest , zebym kupila dobra

Wodzu
    Gość

Domyślnie

pozycyjne, w5w na 12VKliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	w5w.jpg
Wyświetleń:	53
Rozmiar:	3.3 KB
ID:	49907
    można też diodowe poszukać, co kto lubi, byle diody były przystosowane do szyny CAN
    Ostatnio edytowane przez Wodzu ; 13-03-2012 o 18:39

Użytkownik Maniak resoraków Avatar R.Y.D.Z.U
    Mieszka w
    Brzeszcze / Wieliczka / Bieruń
    Auto
    MiTo - dzikie 78KM :)

Domyślnie

I to nie do końca...
    Pomimo że kupiłem przystosowane do CAN wywala mi komunikat o przepalonych obu żarówkach, ale zaraz znika. Co do wymiany żarówek: w porównoniu ze stilo jest to dziecinnie łatwe

Wodzu
    Gość

Domyślnie

a bo ja zauważyłem, że komunikat o przepaleniu żarówki, ze wskazaniem na wyświetlaczu która, swieci się przez kilka sekund, później tylko wykrzyknik w żarówce w lewym, dolnym rogu wyświetlacza.
    Ja na razie jadę na zwykłych, szklanych w5w. Tanie, nie przepalają się za często.