[159] Zbieznosc

Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v 150KM Lusso 2008 UK
Witam zrobilem zbieznosc po czym auto dalej ucieka w lewo...
Co myslicie o wydruku ze zbieznosci
http://db.tt/UzFtLt0E

a tu do porownania
Wlasciwe prametry zbieznosci
http://db.tt/WtQr8FEO

Ostatnia edycja:
Ja robiłem zbieżność bo miałem kierownicę lekko skręconą w prawo mimo, że jechałem idealnie na wprost - teraz jeździ idealnie.
Jutro wrzucę wydruk z mojej zbieżności.

P.S. Alfa bezwypadkowa w 100% ?

Jeśli zbieżność jest w miarę dobrze, to może opony coś nie tak są założone/zużyte? Jak to nie pomoże to zostaje chyba płyta w ASO i sprawdzanie odległości punktów podwozia. Bita, nie bita ale może zaliczyła solidną dziurwę w drodze?

jest już dobrze
okazało się ze miałem koła źle wyważone i to było przyczyną bicia i ściągania; czego nie podejrzewałem
dodam ze poprawnie zostały wyważone za 4 razem eh

Witam
Może ktoś mi pomoże.
Mianowicie ścina mi opony od środka z przodu. Byłem na zbieżności i podobno ustawiono. Po pewnym czasie tył zamiatał jak miotła i pojechałem ponownie. Okazało się , że nie da się ustawić do tego co jest w instrukcji. Mianowicie pochylenie koła z przodu prawe i lewe jest złe a z tyłu brakuje z lewej strony regulacji. Nie wiem co o tym myśleć. Samochód wygląda na cały ale nie zagwarantuję, że wcześniejszy właściciel może coś naprawiał???
Prosiłbym o jakieś sugestie co zrobić aby to doprowadzić do normalności???
Ewentualnie kogo polecacie na południu Polski co dobrze ustawi mi to zawieszenie???
Pozdrawiam wszystkich

Załączniki

• alfa 001.jpg
    alfa 001.jpg
    70.3 KB · Wyświetleń: 124
Na południu to nie wiem, ale jak będziesz na północy kraju to w Sopocie jest Pan Majchrzak :) na temat zbieżności i kątach w alfach wie wszystko ;) nie wybierasz się nad morze?:)

Na południu to nie wiem, ale jak będziesz na północy kraju to w Sopocie jest Pan Majchrzak :) na temat zbieżności i kątach w alfach wie wszystko ;) nie wybierasz się nad morze?:)

Witaj
Masz może jakiś kontakt do niego???
To może z nim pogadam coś może podpowie???

Witam
Może ktoś mi pomoże.
Mianowicie ścina mi opony od środka z przodu. Byłem na zbieżności i podobno ustawiono. Po pewnym czasie tył zamiatał jak miotła i pojechałem ponownie. Okazało się , że nie da się ustawić do tego co jest w instrukcji. Mianowicie pochylenie koła z przodu prawe i lewe jest złe a z tyłu brakuje z lewej strony regulacji. Nie wiem co o tym myśleć.

sprawdź czy masz felgi proste, jak nie zrobili adaptacji krzywizny to takie cuda wychodzą. U mnie też zabrakło regulacji ale po poprawce udało się wszystko ustawić jak trzeba.

Amortyzatory
Powrót