Dzięki za poradę.
Dzięki za poradę.
Witam.
Tak czytam właśnie, ze jest problem z tym paskiem, a mianowicie jego założeniem.
ma ktoś może jakieś foto jak to założyć ?
Będę coś takiego składał i pytam wcześniej po prostu.
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
To powinno pomóc
https://www.youtube.com/watch?v=S0bf-vcEtUw
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Tego nie założysz w 2.4 jeśli jest w aucie silnikCo więcej w 2.4 jest podwójna bieżnia. Nawet na patencie z contitecha pisze, że nie do alfy 2.4 .
www.5turbo.com
Nowe natchnienie Promot 76/84
Nowsze Dallara F393
159 1.9 280 F40 inside
159 ti 2.4 210
Fiat Barchetta 131
Fiat Coupe 2.0 20VT 220
Masz rację, chyba wyraziłem się nieprecyzyjnie. Chodziło mi o zadziałanie na wyobraźnie w którym kierunku należy iść i co wykombinować żeby to założyć.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Sam się z tym borykalem. Problemem jest brak miejsca na jakiekolwiek działanie. Niestety najlepiej jest mieć zdjęty zderzak i obowiązkowo pompę od wspomagania. Tu nie ma specjalnych narzędzi bo nawet AR nie przewiduje do tej operacji jakiś pomocy. Poza wyjmowaniem silnikapopuszczenie klimy bez zdejmownia zderzaka to jakąś masakra o ile w ogóle wykonalna. Trzeba podejść do tematu inaczej. Potrzebujesz odrobinę wyobraźni i masę wolnego czasu i cierpliwości wręcz anielskiej. Bo łatwo nie będz ie. Na początek zdejm osłonę na rolce alternatora i dopasuj klucz by moc nią obracać o ile dobrze pamiętam 10mm potem musisz mieć taka nasadke i ramię by swobodnie wykonać obrót 360 rolka i nie trafić na przeszkodę. Sprawdź: nowy pasek (dokładnie jaki znajdziesz w temacie o wymianie alternatora tam podałem jego nr) powinien wejść bez problemu na zewnętrzną bieznie koła od klimy oraz na rant rolki alternatora. Zaimprowizuj osłonę metalową na klucz, którym będziesz kręcił tak by chroniła pasek przed zsunieciem się z tego rantu. Potem jakiś srubokret, breszka i kręcąc rolka naciagasz pasek na ddruga bieznie klimy a potem na rolke alternatora. Wiem może niezbyyt to czytelne ale jak się znasz trochę na mechanice to powinieneś załapać o co chodzi. A jak sie nie znasz to lepiej oddaj auto do mechanika. Poszukaj tematu o alternatorze w 2.4 w którym się udzielalm jest tam kilka fotek.
- - - Updated - - -
http://www.forum.alfaholicy.org/159_..._2_4_jtdm.html