Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Temat: Blaupunkt 939

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

A po co kanapę sciągać? Ja zasilanie i sygnałowy ciągnąłem przez progi pod plastikami i potem już do kufra. Ty masz Sw czy Sedana?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar himek
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była: Alfa Romeo 156 1,9 JTD; jest: Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 8v SW :)

Domyślnie

Ja mam SW tylko przez te platiki to męka będzie

Wysłane dzięki uprzejmości mojego iPhone'a :-)
    jest: Opel Astra K Hatchbag 1,4 150KM (2018 - ????)
    jest: Alfa Romeo 159 Sportwagon 1,9 JTDm 8v (2014 - ????)
    była: Alfa Romeo 156 Sedan 1,9 JTD (2010 - 2014)

Użytkownik Rowerzysta Avatar AlfaOne
    Mieszka w
    Oława
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 8v 156km/332Nm

Domyślnie

Sory za odkop ale mam pytanie na temat radia ori:
    chodzi mi o AUX i odtwarzanie FLAC z innego źródła sygnału; mam B&M i żółta kostka jest zajęta (z tego co czytam wcześniej to B&M, port USB i sterowanie z kierownicy) w związku z tym nie mam AUX (po wciśnięciu 2xCD nic się nie dzieje) - czy po odpięciu portu USB z żółtej kostki (- które to piny?) i podpięciu pinów z kabelkiem jack 3,5mm na końcu, pojawi się opcja AUX w radio?

Czy po prostu brak aux narzucone jest systemowo w moim radio, a nie sprzętowo (czyli brakiem możliwości wyboru pomiędzy źródłem sygnału aux a usb) i zastąpienie usb jackiem 3,5mm nie spowoduje możliwości korzystania z aux - czy ktoś to próbował?

Próbowałem podpiąć się pod niebieską kostkę z przejściówką jack ale nic to nie daje, kabel jest nie aktywny, po wciśnięciu 2x CD "no source"..

Interesuje mnie też czy udało się finalnie zamontować wzmacniacz do ori radia i jak to zostało zrobione bo temat skończył się niespodziewanie?
    Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
    Alfa Romeo 159

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

u mnie opcja AUX pojawiała się gdy bodajże odpiąłem moduł B&M i zrobiłem osiowanie proxi (nie pamiętam czy zmieniałem jeszcze inne ustawienia w Proxi)
    na niebieską wtyczkę musi być podpięte coś co jest lub udaje zmieniarkę CD - tam jest interfejs komunikacyjny i jak radio nie zgada się przez niego z drugą stroną to nie daje możliwości uruchomienia tego wejścia.

masz parę wyjść:
    1.jeśli nie używaż B&M w ogóle to odpiąć, zrobić osiowanie i podpiąć się tam ze swoim źródłem sygnału audio i korzystać z AUX
    2.nie rezygnować z B&M, zrobić przełącznik pod żółtą kostkę i jak uruchomisz Media to sobie możesz przełączać nowym przełącznikiem na swoje źródło sygnału
    3.Kupić symulator zmieniarki - są różne do wyboru wejście jack, USB, SD, niektóre oferują nawet bluetooth (np Dension Lite BT, ten niestety tylko słabą jakość po BT któryś starszy standard transmisji, do tego sam jest trochę problematyczny, choćby cichy (mam w Giulietcie)). wielu ładuje Yatour.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Oława
    Auto

Domyślnie

Dzięki za info [MENTION=20089]epsonix[/MENTION], wychodzi na to że najlepszym rozwiązaniem była by 2. Czyli montaż jakiegoś przełącznika między b&m a interfejsem dla innego zrodla.
    Jeśli miałbym rezygnować z b&m to zamiast 1i 3 wolałbym wstawić alpine ute92bt lub Pioneer 80prs, no właśnie ale belka przestanie do mnie mówić..
    Blaupunkt za to radio powinien karnego ku#÷sa dostać! Żeby przez USB mp3 192 kbps największe odtwarzal...
    Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
    Alfa Romeo 159

Auto

Domyślnie

co do bitrate z usb to akurat wina centralki bm a to produkt magneti marelli a nie blaupunkta. u mnie czesc mp3 odtwarzalo w wyzszym bitrate albo w vbr ale czesc potrafila zawiesic centralke (przelaczalo na radio na jakas minute) albo przeskakiwalo na nastepna mp3 po paru sekundach.

centralki bm maja swoje wady( windows, czyli raz na pare miesięcy wyjac odpowiedni bezpiecznik zeby sie uruchomila na nowo bo laguje) ale idzie przywyknac do tego i innych ograniczen. trzeba tez ulepszyc samemu mikrofon zeby rozmówcy nie narzekali na jakosc rozmowy (ja przelutowalem inne i metoda prob i bledow znalazlem odpowiedni)

Mieszka w
    Oława
    Auto

Domyślnie

Już sam nie wiem co mam zrobić z tym audio, najpierw myślałem o wymianie samych głośników. Potem zacząłem kopać temat i postanowiłem jednak wymienić wszystko: jednostki, głośników, wzmaka itp.. ale stracę b&m i równowagę estetyczna konsolety.
    Teraz znajomy podsunął mi pomysł z montażem zestawu bose ale jedni chwalą inni nie?
    Nie mam za bardzo w Oławie gdzie przesłuchać bose lub inne rozwiązania, a ciężko wirtualnie podjąć decyzje na co wydać od 1(bose) do kilku tyś(całość).

Ciężko na tym forum znaleźć odpowiedzi na standardowe pytania, a przecież każdy forumowicz po zakupie Belli najpierw przywraca stan techniczny, potem estetyka (alusy, blachy, lakiery, konserwacja) a na końcu zostaje audio, lampki żarówki, może jakaś blokada antykradzieżowa itp.. mimo to wpisując na forum jakieś zagadnienie techniczne znajduję 2-3 tematy które umarły 3lata temu i nikt nie wyczerpał zagadnienia lub padły linki do produktów albo strony na których były :/

Szkoda że b&m nie można podpiąć do każdego innego radia, a może można?
    Alfa Romeo 159

Auto

Domyślnie

ja u siebei dołożyłem B&M i wygłuszyłem drzwi przednie, wymieniłem głośniki basowe na lepsze (Audison AP6.5) - zamocowane na dystansie MDF 30mm i jestem bardzo zadowolony (tzn nie jest to jakaś mega jakość, ale o parę klas lepszy dźwięk niż to co było oryginalnie). Mam tez głośniki, dystanse i wytłumienie na tylne drzwi, ale w sumie wystarcza mi to co mam obecnie, więc pójdzie chyba do żony Giulietty na przód.

Co do głośników to muszą być płytkie, a z tym jest problem przy lepszych głośnikach. audisony mają bodajże 56mm i na dystansach 30mm ledwo się mieszczą. Miałem z głośnikami dystanse 35mm najpierw niby dedykowane do 159 ale boczki nie chciały dojąć do drzwi - były szpary ok 3mm w rogu przy głośniku i dlatego kupiłem dystanse 30mm.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Oława
    Auto

Domyślnie

Zrobiłeś to co sam planowałem zrobić na początku i siebie, a robiłeś coś z radiem - jakie formaty odtwarza przez aux czy jak?
    Ostatnio edytowane przez AlfaOne ; 30-04-2017 o 07:04
    Alfa Romeo 159

Użytkownik Świeżak Avatar krystiano1997
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    AR 159 1.9 JTD

Domyślnie

Posiada ktoś instrukcje do tego radia albo wie gdzie można ją znaleźć? Radio wyszukuje mi tylko stacje z największym sygnałem (te najpopularniejsze) a np:złote przeboje nie mogę znaleźć. Chcę ustawić aby znajdowało wszystkie.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka