Elm327 v2.1 nie działa w ogóle, czy może działa po usunięciu rezystora? Mam jeden w zapasie i nie wiem czy kombinować.
bo się nie kupuje takich wynalazków, wylko 1.4 wersję ELMa i usuwa rezystor.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Gdyby ktos potrzebowal zakupic ELM do 159 to polecam tego.
https://allegro.pl/oferta/elm327-ica...ski-8194134208
W AlfaOBD na androidzie laczy sie prawie ze wszystkim oprocz ABSu i dziala o wiele szybciej niz stary niebiesko-przezroczysty vgate.
Dzieki za pomoc [MENTION=54483]Casio[/MENTION] [MENTION=82899]Shure[/MENTION] [MENTION=20089]epsonix[/MENTION]
Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka
do ABSu potrzeba adapter zielony/typ2 (tak jak i bodaje do xenonów i PDC o ile mnie pamiec nie myli), wpinales ?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Xenonow nie wpinalem PDC nie pamietam. Jutro sprawdze
Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka
alfaobd pokazuje ktory adapter jest potrzebny, do abs jest zielony, do xenonow tez, pdc idzie bez a jak ktos ma tpms to fioletowy ale elm nie obsluzy tylko kkl - lista np tu ; https://www.multiecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspx
To ja też potwierdzam, że ELM327 iCar2 Vgate OBD2 Interfejs Bluetooth z aukcji powyżej działa bez żadnych problemów.
I podziękowania koledze Taurus za info ALFA OBD.