Zwykle lecą po całości. Dobra nie negujcie może ma przelot 100%?
Zwykle lecą po całości. Dobra nie negujcie może ma przelot 100%?
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Temat mojej Franczeski:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...gon_goora.html
[QUOTE=Goora;1507876]Napisałeś, że masz zrobiony program na 150 KM. Chciałem zobaczyć jak Ci Twój fachowiec ładnie go zrobił, ale pewnie hamowni nie było jak się domyślam.
nie było hamownii wykresu też nie było
za chip zapłaciłem ok 300zł po znajomości. Wgrał nowy program i tyle :/
Dodano po 2 minutes:
tylko że w mojej alfie katalizator jest przy silniku a dpf był w połowie auta ... dpfa poleciałem po całości tak jak narysowałeś.
Ostatnio edytowane przez IamICEman ; 10-10-2014 o 08:29 Powód: Dodano
No... za chip zapłaciłeś conajmniej 650złDolicz te 350zł za naprawę turbo... no i dolicz kolejną naprawę, a potem kolejny 1000zł za porządny remap lub 300zł po znajomości za wgranie fabrycznych map
![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Również mam taką nadziejęOby Ci Alfa dobrze służyła... mimo wszystko
![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
widzę ze naprawdę fuszerę żeśmy odstawili :/ heh :/ a powiedzćie mi jak na prawde wywala się tego dpfa? fizycznie. Wykręca się go i wstawia rure czy co?
Wyciąga się wkład cały... po prostu. Trzeba rozciąć puszkę (najlepiej od góry, żeby nie było widać, że kombinowane).
Kolego w tej puszcze co żeście ją przewiercili to jest też katalizator. Oprócz dpfa jest też tam kat.
Puchę się ściąga. Tnie się po spawach od góry. Wyciąga/wydłubuje wkład i ładnie zaspawuje. Nic nie widać od dołu. Można z rurą i można bez. Kata lepiej zostawić ale to już jak kto woli
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
fuszere ? delikatnie to ująłeś. I piszesz takie rewelacje że szok. DPF jest razem z katem. Ja jak to przeczytałem to przez chwile sie zastanaiwałem czy sobie jaj nie robisz.
opcje sa 2. Albo wyciągasz całośc ( DPF i KAT ) i wstawiasz rurę albo rozcinasz puszczkę DPFu od góry wyciągasz cały wkład ceramiczny i spawasz tak że śladu nie ma.
![]()
Naprawa skrzyń M20, M32 ---> http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...ml#post2004527
https://www.youtube.com/watch?v=WztjfgsSgJU - polskie złomowisko.