Witam ja dzisiaj byłem u cinka i po schamowaniu wykazało mi seryjnie 130 koni z dpf ale egr zaślepione a w dowodzie 120koni i co wy na to?
Witam ja dzisiaj byłem u cinka i po schamowaniu wykazało mi seryjnie 130 koni z dpf ale egr zaślepione a w dowodzie 120koni i co wy na to?
norma
No tak ale niektórzy piszą że po wyrzuceniu filtra DPF to im przybywa mocy więc nie wiem czy to prawda czy fałsz
---------- Post added at 00:16 ---------- Previous post was at 00:09 ----------
Byłem wczoraj u cinka i ze 120koni podkręcił mi ją na 160 z zaślepieniem EGR ale filtr cząstek został i jestem zadowolony polecam naprawdę zna się na rzeczy i spoko gość
podobo prawda,a jak zalozysz fajne kolpaki spinery to tez mocy przybywa o jakies 5 konikow:-)
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
A może takie:
http://www.youtube.com/watch?v=K9MnR...e_gdata_player
takie to dodaj conajmniej 50 KM![]()
Umnie jest puszka od DFP tylko że pusta jak się patrzy od spodu auta wygląda jak by filtr był w kreatorze mocy wyjeli filtr, rozcieli od góry wybebeszyli co nie potrzebne z filtra zaspawali puszkę pomalowali i wstawili spowrotem muszę naprawdę ich pochwalić że profesjonalną robotę wykonali.
Dziś podłączyłem Alfę pod kompa, bo wydawało mi się, że często wypala się DPF, no i wyszło że średnio 5 ostatnich wypaleń jest co 250 km. Z tego co czytam to prawidłowo powinno być co 600-700 km. Co może być przyczyną tak częstego zapychania i wypalania? Czy to oznacza, że filtr już pada i lepiej go usunąć? Ostatnio auto głównie użytkuje w trasie. Przebieg 54000 km (sprawdzony i oryginalny) więc trochę mało jak na padający DPF.