omen
Nowy
bardziej odetkania i braku chęci inwestycji w dpf i kat
To po co Ci wg samochód? Możesz kupić rower za 1000zl i tak samo dojedziesz do pracy a ile kasy zaoszczędzone..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
bardziej odetkania i braku chęci inwestycji w dpf i kat
To po co Ci wg samochód? Możesz kupić rower za 1000zl i tak samo dojedziesz do pracy a ile kasy zaoszczędzone..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No to poszło.brak ekologii, przegląd,dymomierz i brak pieczątki. Powinno być 1,5 wyszło 2.5 na pomiarze, jak w autach bez dpf
Czyli sugerujesz, że auta fabrycznie bez DPF nie będą już przechodzić przeglądów? Bo limit jeden.No to poszło.brak ekologii, przegląd,dymomierz i brak pieczątki. Powinno być 1,5 wyszło 2.5 na pomiarze, jak w autach bez dpf
nie sugeruję, mówię, że diagnosta wie o tym, że ma mieć dpf i pomiar pokazuje, że przekracza normy i cofka z przegląduCzyli sugerujesz, że auta fabrycznie bez DPF nie będą już przechodzić przeglądów? Bo limit jeden.
W jakim stanie wtryskiwacze? Intercooler i jego przewody szczelne?
% zapełnienia filtra nie świadczy o jego zużyciu. Po osiągnięciu odpowiedniej wartości % (w 159 może to być więcej niż 100) ECU rozpocznie procedurę wypalania filtra, ktora w przypadku zdrowego filtra zakończy się wartością kilkunastu %.DPF który jest zatkany w 85%. Pytanie brzmi czy rzeczywiście to może być przyczyna? Samochód ma moc, nie dymi. Drugie pytanie to takie czy lepiej ten filtr wypalić czy usunąć. I jaki może być całkowity koszt wywalenia dpf( komputer + wycięcie).
U mnie kiedy zaczęły się problemy z pracą silnika podczas dopalania dpf zauważyłem przybywający olej. Zrobiłem porządek z filtrem czego trochę żałuję bo tak naprawdę należało zacząć od regeneracji wtrysków. Dpf w trybie mejskim wypalał się u mnie co ok 450 km więc był w dobrym stanie. Także sprawdź na początek korekcje i obserwuj wydech podczas deptania czy nie przydymia. Warto zrobić logi dynamiczne.Ostatnio w mojej Alfie 159 2.4 JTDm 200km wystpił taki problem, ze na wolnych obrotach silnik momentami się dusi, pomyślałem- wtryski, lecz pan z firmy która wtryski regeneruje stwierdził że to nie koniecznie wina tch wtrysków tylko DPF który jest zatkany w 85%. Pytanie brzmi czy rzeczywiście to może być przyczyna? Samochód ma moc, nie dymi. Drugie pytanie to takie czy lepiej ten filtr wypalić czy usunąć. I jaki może być całkowity koszt wywalenia dpf( komputer + wycięcie).