Wie ktoś może, którędy zaciągane jest powietrze przy włączonym wewnętrznym obiegu?
Wie ktoś może, którędy zaciągane jest powietrze przy włączonym wewnętrznym obiegu?
Wygląda, że pod schowkiem jest wlot (przynajmniej sens to ma patrząc na schemat układu klimatyzacji w Brerze)
Jakby ktoś wiedział dokładnie w którym miejscu, to byłbym wdzięczny - chciałbym tam umieścić jakiś zapaszek, żeby rozchodził się przez nawiewy![]()
Chyba chodzilo Ci o obieg zewnetrzny? W schowku masz filtr kabinowy i tam mozesz umiescic zapach ale wydaje mi sie ze po wlaczeniu dmuchawy bedzie to zbyt skondensowane...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Ostatnio edytowane przez FISHA159JTDM ; 10-05-2012 o 04:49
Ochyda!![]()
No raczej się z tym nie zgodzę. Kiedy włączony jest obieg zamknięty i nadmuch, powietrze musi być zaciągane z wnętrza kabiny, nie ma innej fizycznej możliwości.
Nawet sam tego doświadczyłem, kiedy odświeżałem klimatyzację. Którędy jest jednak ono zaciągane, nie mam pojęcia.
Janio, jeśli chcesz tam umieścić zapach, to żeby działał, to musiałbyś zawsze jeździć na obiegu zamkniętym.
Pozdrawiam.
- Rafał
A, skąd, Twoim zdaniem, bierze się powietrze, które wydmuchują dyfuzory przy obiegu wewnętrznym?
---------- Post added at 06:40 ---------- Previous post was at 06:36 ----------
Wystarczyłoby, żeby zaciągało tylko wtedy, kiedy działa wewnętrzny, co przy funkcji "full auto" i ustawieniu temperatury niższej niż otoczenia, jest bardzo częste, przynajmniej do momentu schłodzenia do wymaganej temperatury - przynajmniej u mnie tak jest, poza tym, wewnętrzny jest włączany przez czujnik zapachów![]()
Ostatnio edytowane przez janio ; 11-05-2012 o 07:42