Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Płyn do naczyń z wodą jest najlepszy , dodatkowo wrzucasz od lampy kawałek gazy i bełtasz jak szejkerem. Gaza nie podrapie odbłyśnika , a ładnie myje. Później tak jak napisałeś wypłukać wodą destylowaną i zostawić do wyschnięcia.więc wyjąłem reflektory,umyłem wodą z płynem do naczyń, w ostatnim etapie wodą destylowaną.
Efekt po wyschnięciu na plus.
dodatkowo wrzucasz od lampy kawałek gazy i bełtasz jak szejkerem. Gaza nie podrapie odbłyśnika , a ładnie myje.
Może ktoś mi opisać jak rozkleić reflektor? Chcę go dokładnie wyczyścić w środku. Czytałem,że podobno pomaga włożenie go do rozgrzanego piekarnika na chwilę,ale mam obawy![]()
Może ktoś mi opisać jak rozkleić reflektor? Chcę go dokładnie wyczyścić w środku. Czytałem,że podobno pomaga włożenie go do rozgrzanego piekarnika na chwilę,ale mam obawy![]()
Ktoś z forum pisał,że dobrze jest wlać wodę z płynem do mycia naczyn, wrzucić gaze do reflektora i wymieszac. Ktoś próbował jeszcze tak robić?
Tylko jak wyczyścić od świateł drogowych?Hmm w sumie dobry sposób na uszkodzenie odbłyśnika... Najlepiej jest wyciągnąć soczewkę i delikatnie (!) próbować ją czymś nieagresywnym przeczyścić razem z odbłyśnikiem. Powtarzam - mega delikatnie, bo mocniejsze tarcie odbłyśnika po prostu go zniszczy. Jeśli odbłyśnik jest wypalony - można wysłać ten element do odnowy, bo samo czyszczenie soczewki wtedy niewiele pomoże.
Boru a możesz dokładnie opisać jak rozkleić reflektor?Ja swoje rozkleiłem i wyczyściłem. Przy tej okazji dołożyłem sobie ringi led. Nie ma lepszego sposobu jak rozklejanie choć czasochłonna metoda.