[159] Czujniki parkowania - aktywacja wyświetlacza

Da tylko po co to robić bo jak wnioskuję po wypowiedziach nie działa to prawidłowo gdy włączy się samemu.

ale kabel i tak się przyda

Hmm a jaki kabelek potrzebny? OBD2?
Da rade to zrobic np wtyczka ELM przez wi-fi?

tak - zabawa z takimi sprawami to ELM327 ( zrobiony pod alfę )
wifi ?
hmmm
na BT to znam ale kabel z wifi ??
i tak - w aucie masz obdII

a kabelki polecane opisywane po sto razy w tematach o interfejsach , kablach itp

Ostatnia edycja:
Tzn? Co nie działa prawidłowo?
Wiadomo ze jeśli z przodu nie ma sensorów to nie będzie ich pokazywać a tylne powinny normalnie działać.
Nie jest mi to do niczego potrzebne ale jeśli jest taka opcja to czemu nie.

Dodano po 4 minutes:

Wiem ze mam OBD2 tylko nie byłem pewien czy można tą opcje przez ELM odblokować.
A i tak, są wyczki z wi-fi, zrobili je dla iphonów żeby można było z tego korzystać bez Jailbreak'a.

Ostatnia edycja:
a to jo sie nie znom :-)
miołech elm BT i działał jak chciał
ten na kablu działał jak ja chciałem

Tzn? Co nie działa prawidłowo?
Wiadomo ze jeśli z przodu nie ma sensorów to nie będzie ich pokazywać a tylne powinny normalnie działać.
Nie jest mi to do niczego potrzebne ale jeśli jest taka opcja to czemu nie.

Dodano po 4 minutes:

Wiem ze mam OBD2 tylko nie byłem pewien czy można tą opcje przez ELM odblokować.
A i tak, są wyczki z wi-fi, zrobili je dla iphonów żeby można było z tego korzystać bez Jailbreak'a.

Nie działa prawidłowo wyświetlanie, np. u mnie niezależnie który czujnik wykrywał przeszkodę i jaka była do niej odległość to pokazywał tylko z jednej i tej samej strefy i nawet odległości nie zmieniał na wyświetlaczu. Może u kogoś to działa prawidłowo ale jak dla mnie, to tylko wkurzające to było.

Nie działa prawidłowo wyświetlanie, np. u mnie niezależnie który czujnik wykrywał przeszkodę i jaka była do niej odległość to pokazywał tylko z jednej i tej samej strefy i nawet odległości nie zmieniał na wyświetlaczu. Może u kogoś to działa prawidłowo ale jak dla mnie, to tylko wkurzające to było.

Acha, jeśli to tak ma działać to faktycznie gra nie warta świeczki.

Panowie nawiazujac do tematu , bo mam problem z czujnikami... mianowicie jest blad na kompie z parktronickiem. ale jak wrzuce wsteczny to od czasu do czasu jest pikniecie jakby sie zalaczaly ale niestety nic nie wykrywa , i jakie moga byc usterki na czym sie skupic ??

Panowie nawiazujac do tematu , bo mam problem z czujnikami... mianowicie jest blad na kompie z parktronickiem. ale jak wrzuce wsteczny to od czasu do czasu jest pikniecie jakby sie zalaczaly ale niestety nic nie wykrywa , i jakie moga byc usterki na czym sie skupic ??
Jeśli masz możliwość, to wrzuć kod błędu po podpieciu się kompem. Dużo to ułatwi, bo powodów może być bez liku

odświeżam temat czy ktoś się z tym upierał aby wskazania na wyświetlaczu byly rzeczywiste do stanu cofania ?

Na centralce PDC która obsługuje wyłącznie tył - nie da rady. Musiałbyś mieć centralkę dla PCD przód+tył. Ale nie wiem, czy można ją używać z podpiętym wyłącznie tyłem?
Może lepiej już dołożyć PDC-przód i wówczas będziesz miał możliwość poprawnego wyświetlania grafiki z czujników.

ok dzięki kolego czyli sam tył nie ruszy A dokładać już mi nie warto bo moja ślicznotką latam prawie 5 lat i powoli będę szykował się na nowszy model

Giulia to moje marzenie i trafiłeś w dziesiątkę bo właśnie ona będzie następcą mojej perełki 159 ale zanim to nastąpi to jeszcze z rok muszę polatac 159 bo w marcu zbyt duży wklad w nią dałem bo coś kolo 5 tys. maglownica - turbo - zawieszenie- rozrząd ( pełny) - alternator - termostat itd. więc szkoda teraz dac ja pod młotek chodź jest myśl by zostawić ja w rodzinie ( dac żonie) ponieważ jestem mega zadowolony z tego auta ;)

- - - Updated - - -

Giulia to moje marzenie i trafiłeś w dziesiątkę bo właśnie ona będzie następcą mojej perełki 159 ale zanim to nastąpi to jeszcze z rok muszę polatac 159 bo w marcu zbyt duży wklad w nią dałem bo coś kolo 5 tys. maglownica - turbo - zawieszenie- rozrząd ( pełny) - alternator - termostat itd. więc szkoda teraz dac ja pod młotek chodź jest myśl by zostawić ja w rodzinie ( dac żonie) ponieważ jestem mega zadowolony z tego auta ;)

dodam że 2 miesiące temu wywaliłem EGR i DPF plus nowa podsufitowka odświeżone nowe wnętrze i zmieniona ori navi I oczywiście mega sentyment do niej !

Pozostaje się tylko cieszyć że są ludzie którzy widzą motoryzację w innych barwach niż Passat Golf i Octavia :) Giulia jest piękna Myślę że za ok 5 lat będzie mnie stac :) Pozdrawiam i Wesołych Świąt Życzę

bo w aucie liczy się serce A nie znaczek na masce ;) dziękuję i również wszystkiego dobrego :)

Amortyzatory
Powrót