[159] Klocki i tarcze

Jeśli to zwykła seria Brembo to nic zaskakującego. W Bravo po dwóch sezonach coś zaczęło piszczeć z tyłu, nie wiem czy od razu nie zamówię klocków, żeby dwa razy nie rozbierać.
W 159 mam przetestowane EBC, ale tu już trzeba dołożyć.
Dobrze piszą o Quaro czy Ate.
Quaro to przecież "super marka" dla/od AP. Zamiennik chinskiego zamiennika. Konkurencja dla maxgear co najwyżej.
Tego bym się nie odważył założyć nigdzie.

Zobaczę co będzie na miejscu w IC. Może jakieś standardowe ferodo albo właśnie ate będą.

Jaka jest różnica między ferodo fdb1795 a 1796? Z katalogu to wychodzi ze oba pasują.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Też bym nie założył, dlatego wybieram inne ;)
Ale z Brembo rezygnuję. Póki co tylko tarcze dobre.

Witajcie. Jakie przyzwoite klocki na tył polecacie do 159 2.0 sport plusa? Przód duże Brembo, tył niewentylowana 278 mm. Na przód powinny podejść Ferodo FDS1334 i nie wiem co podobnego na tył wrzucić. Tarcze będą Brembo XTRA

Witam
Jak coś, to mam kilka kompletów klocków na przód oryginał na duże Brembo.
Zainteresowanych zapraszam na priv

Pozdr

Hej, pomożecie proszę jakie tarcze na przód do 159 1.9 JTD 2008r. ZAR93900007221295?

Dziękuję, 305 czy 330? Auto stoi w innym miejscu obecnie i tak się zastanawiam czy da się to zdalnie ocenić.

Od pół roku i 5 tysięcy kilometrów użytkuje zestaw Mikoda GT + klocki Quaro Silver Ceramic i jest świetnie, koła czyste, żadnych pisków, żadnych kłopotów. W jeździe miejskiej żadnych problemów, nawet lepiej niż poprzednie ATE, na trasie z kolei każde hamowanie, zwłaszcza któreś, takie samo jak pierwsze - brak efektu przegrzania :)

Jakby ktoś potrzebował, to mam 3 komplety na przód oryginalnych klocków hamulcowych pod tarcze 330mm. Odsprzedam w dobrej cenie.

Jeśli coś, to proszę o info na priv.

Amortyzatory
Powrót