Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ilu klientów tyle opinii , także zobaczymy jak to się zgra ze sobą , po sobocie napisze czy było warto . Pozdrawiam [emoji3]Przeczytałem 2 razy, nie ma tam ani słowa o tarczach hamulcowych, jedynie o elementach ciernych, czyli klockach hamulcowych.
To akurat wiem, ale nie oznacza to, że to są jedne klocki do różnych opakowań niestety.
Mam pytanie odnośnie przewodów hamulcowych elastycznych. Chcę przy okazji robienia przodu wymienić przewody zarówno z przodu jak i z tyłu. Gdzie najlepiej kupić i jakiej firmy, zwykłe czy w oplocie? Pzdr.
Panowie jakie klocki polecacie do tarcz hella pagid 330mm?
Myślałem nad ferodo ds ale mam obecnie na tarczach zimmermann i są kiepskie na zimno...
Mam pytanie odnośnie przewodów hamulcowych elastycznych. Chcę przy okazji robienia przodu wymienić przewody zarówno z przodu jak i z tyłu. Gdzie najlepiej kupić i jakiej firmy, zwykłe czy w oplocie? Pzdr.
Auta używasz spokojnie, czy raczej ostro ?
Używam normalnie ale jeśli w jakimś stopniu można poprawić skuteczność hamowania to czemu nie a poza tym mam taka fantazję![]()
I na czym stanelo ?moja fantazja kazała mi zmieniać nawet 3 rodzaje klocków w ciągu jednego sezonu, ponieważ nie byłem zadowolony z hamowania![]()
I na czym stanelo ?
Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk
To zależy w którym aucie
W 156 2.4 testowałem najwięcej:
- TRW - 3 hamowania na autostradzie z dużej prędkości, i koniec, pedał miękki
- ATE Ceramic - nie pyliły i nie hamowały, poza tym spaliły mi tarcze
- Z ciekawostek zestaw EBC Turbo + klocki Green - pękła mi tarcza, ale to już był 2 komplet klocków na tych tarczach
- Tarcza Mintex + klocki Galfer - zestaw ok
- Tarcza Brembo MAX + Ferodo DS - zestaw wzorcowy, aczkolwiek potrafią tarcze się pogiąć, można w zamian założyć gładkie
- TEXTAR i Ferdodo Premier wytrzymały najwięcej, i moim zdaniem to najlepszy wybór do normalnej jazdy
No więc właśnie na przód będą gładkie Brembo+Ferodo DS. I w związku z tym, że samochód mam 6 lat a jego wiek zbliża się do 11 to myślę, że nikt nie wymieniał przewodów hamulcowych. Chcę to zrobić i pomyślałem, ze może szarpnę się na przewody w oplocie. Dlatego moje pytanie odnośnie gdzie i jakiem firmy najlepiej kupić.
No więc właśnie na przód będą gładkie Brembo+Ferodo DS. I w związku z tym, że samochód mam 6 lat a jego wiek zbliża się do 11 to myślę, że nikt nie wymieniał przewodów hamulcowych. Chcę to zrobić i pomyślałem, ze może szarpnę się na przewody w oplocie. Dlatego moje pytanie odnośnie gdzie i jakiem firmy najlepiej kupić.
Oplot bardzo dobry pomysł, choć spotkałem się z opiniami, że w autach nie zrobi różnicy.
Będę wdzięczny o link do sklepu polecanego przez forumowiczów, gdzie mogę kupić zestaw klocków i tarcz firmy Textar![]()