Ja miałem (krótko) rotinger nacinany, nawiercany 305mm i jedna się pokrzywiła :/ ale może to jednostkowy przypadek, co o nich powiem to hamowanie bardzo fajne ale głośne.
BREMBO MAX - super tarcza, przy cywilnej eksploatacji nie do zabicia, ale to moja opinia. Miałem i zdecydowanie mogę polecić. Wszelkiej maści nacinane i nawiercane budżetówki nadają się do lekkich silników i lekkiej eksploatacji. Przy ostrym traktowaniu w 156 2.4 tarcze się starły, a klocki Ferodo Premier zostały. Po wymianie następne się pogięły i popękały.
Możecie mnie jednak nie brać jako statystycznego forumowicza, ponieważ w jednym aucie popękały mi EBC TG
P.S. Z tanich i dobrych tarcz mogę polecić SPEEDMAXy, nie pękają, nie gną się, wytrzymują całkiem sporo.
- - - Updated - - -
Tak bywa
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Dzięki za info. Zdecyduje się na brembo max. Pozdrawiam
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Jeszcze jedno, jeśli chodzi o duże BREMBO do 159 to kilku naszych klientów, którzy "robią" kilometry (60-80 kkm rocznie), uznało za wzorcowy zestaw - gładkie tarcze BREMBO + FERODO DS Performance.
Zestaw ten doskonale sprawdza się w Audi S4 B6 (4.2 V8) Quattro i w wielu innych mocnych autach.
Takie Nowo Roczne podpowiedzi.
Pozdrawiam.![]()
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Miałem kiedyś w innym aucie ten zestaw i tez
sie pogniotły
Ale trzymały sie dzielnie -
dużo lepiej od febi.
Po ile można brembo max 310/28 dostać - ktoś sie orientuje?
Jeździł ktoś na zestawie TEXTARa? Na różnych forach czytam ,że polecane bardziej niż ATE ( które ostatnio niby bardzo reklamowane są ) . Ponoć Renault i Merc je na pierwszy montaż stosowały. Zastanawiam się nad nimi bo do Brembo się zraziłem już w drugim aucie , nawiercanych raczej nie chcę a cena w stosunku do głoszonej jakość jest wręcz rewelacyjna .
W poprzedniej na obu osiach zamontowałem TEXTAR PRO (tarcze + klocki) i jakość hamowania była bardzo dobra. Do obecnej zamierzam niedługo taki sam zestaw kupić. W obu przypadkach są małe zaciski.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
W 147 założyłem klocki textara i hamowało to bardzo przyzwoicie, nie wiem czyje były tarcze. Jedynie podczas parkowania i delikatnego hamowania leciutko popiskiwały.
Obecnie w Fiacie Bravo 2.0 jtdm założyłem tarcze textara pro i klocki na tył i nie mam żadnych uwag.
Stosunek jakości do ceny - bardzo dobry! Polecam.
Jak Izane ( Lizany ) opisywał co przeżył z firmą Mikoda i ich tarczami "sportowymi" (nacinane ,nawiercane ) to szło by z tych przygód napisac kolejną część Gwiezdnych Wojen . Kpina tarcze, kpina obsługa reklamacyjna klienta.