[159] Klocki i tarcze

Ferodo DS Performance to inna liga i inne pieniądze. Textar czy Ate to aftermarket.

Piszczenie raczej powiązałbym z systemem hamulcowym auta.

Co jeszcze można skompletować z tarczami bremboo ? Widzę ze te ferodo dośc drogo stoją ? Co jeszcze jest godnego uwagi ?

Najpierw wybierasz trzy komplety i pytasz, który wybrać, a później jak ludzie polecają DSy to piszesz, ze drogo.... Taniej masz Galfer Sport ale nadal to nie jest cena textara czy ate.

Słyszał ktoś kiedyś o tarczach nawiercanych na tył do 2.4 (292mm)?

Jedyne co udało mi się do tej pory znaleźć to Mikody GT...

Edit:
znalazłem jeszcze EBC

Ostatnia edycja:
Słyszał ktoś kiedyś o tarczach nawiercanych na tył do 2.4 (292mm)?

Jedyne co udało mi się do tej pory znaleźć to Mikody GT...
Jest jeszcze Rotinger. Orginalne klocki do 159 to Ferodo nie Galfer

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Ja mam na przodzie klocki Icer i tarcze Fremax, i hamowanie jest sporo lepsze jak przed wymianą.
Ważny jest ogólny stan hamulców a nie tylko jakie firmy są wsadzone - czy klocki mają luz, żeby się ruszać, czy tłoczki wchodzą lekko i są czyste, czy kopyto chodzi swobodnie itd. Wszystko można ogarnąć samemu w kilka godzin; przód i tył.

i jak Ci sie jezdzi na tych tarczach wierconych i nacinanych Rotinger bo tez chce je zakupić za przod trzeba dac 400 i 300 na tył

i jak Ci sie jezdzi na tych tarczach wierconych i nacinanych Rotinger bo tez chce je zakupić za przod trzeba dac 400 i 300 na tył
Jezdzilo mi sie dobrze. Zjechalem jeden kpl,drugiego nie zdazylem bo rozjebali mi auto ;-) pewnie dlatego ze hamulce mialem za mocne bo dostalem strzal w dupsko ;-)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Ja jeździłem na nacinanych i wierconych tarczach (przód i tył) i poza większym hałasem i większym pyleniem klocków - nie ma żadnej różnicy. A hałas był wyraźny, takie mlaskanie przy każdym hamowaniu.

witam mam pytanie mam zaciski małe ate mogę kupić duże brembo i wymienić czy trzeba coś przerabiać

Trzeba, albo zmienić zwrotnice albo adaptery zastosować, bo Brembo montuje się prostopadle względem ATE. Ja zmieniłem zwrotnice (poliftowa nie pasuje do przedlifta jakby co) bo nie ufam adapterom w takim miejscu. Do tego potrzebujesz śruby utwardzane do zacisków i inne (dłuższe) przewody hamulcowe.

Pytanie numer milion pięćset 100 900,

Zestaw przód ATE (tarcze i klocki) i tył textar (tarcze i klocki) będzie dobry dla 159 przed lift - zaciski ATE? Czy może poszukać czegoś innego w podobnej cenie? Trasy to głównie autostrady, dlatego zależy mi na dobrym i pewnym hamowaniu.

Textar Pro polecam na obu osiach. Organoleptycznie sprawdzony w dwóch 159 :)

Amortyzatory
Powrót