[159] Klocki i tarcze

Drone

Nowy
Auto
Mitsubishi Lancer
Przy hamowaniu któryś klocek mi piszczy. Prawdopodobnie się kończy, albo się zaraz skończy.

Chciałbym kupić klocki, ale tutaj mam problem, bo nie wiem jakie :D

Jakoś można poznać jaki typ klocków posiadam w swoim samochodzie, bez ich zdejmowania?

Mam Alfę 2006 roku, silnik 2.4. Hamulce z przodu są takie że na styk się mieszczą w feldze 17". Z tyłu nie wiem jak je zdefiniować ;)

Jakieś pomysły?

Koledzy takie pytanie. Dzisiaj po raz pierwszy zapaliło mi się ostrzeżenie o zużywających się klockach. Ile jeszcze km mogę zrobić na nich, tak na oko ;)
W tym tygodniu już żaden mechanik się nie podejmie roboty, a chciałbym w góry pojechać...

Wiedziałem, że mogę na Ciebie liczyć.
Chodzi mi o to, że jak pojawi się komunikat o kończących klockach to coś tam na nich jeszcze zostało, czy jest bezwzględny zakaz poruszania się.

Witam,

jestem przed pierwszą wymianą klocków przednich i tarczy w 159 i zastanawiam się na jakie. Wybieram pomiędzy klockami TRW i ATE, z tarczami TRW.

Jakaś podpowiedź? Może inne? Szukałem w innych wątkach, ale nie znalazłem tematu..

ostatnio założyłem tarcze Brembo i klocki Ate i hamuje świetnie...

Tarcze Brembo i klocki Ferodo Premier na przodzie - jest bardzo dobrze. Ale do ideału mi coś brakuje i muszę wymienić też tył (tarcze Girling (innych nie było na stanie)/klocki Ferodo Premier) bo okazuje się też już słaby. Trzeba je trochę zagrzać, żeby lepiej działały. Przy kolejnej wymianie klocków spróbuję coś jeszcze bardziej miękkiego.

Tarcze Brembo i klocki Ferodo Premier na przodzie - jest bardzo dobrze. Ale do ideału mi coś brakuje i muszę wymienić też tył (tarcze Girling (innych nie było na stanie)/klocki Ferodo Premier) bo okazuje się też już słaby.

Jakie koszty? Bo chyba mnie tez niedługo to czeka.

Jakie koszty? Bo chyba mnie tez niedługo to czeka.

Ja zakladalem u siebie kilka dni temu Brembo tarcze i klocki Ferodo na przod, koszt to 150GBP (750zl) (z przesylka)
Na tyl tarcze i klocki Brembo, koszt 100GBP (500zl) (z przesylka)

Pozdrawiam:)

Ja zakladalem u siebie kilka dni temu Brembo tarcze i klocki Ferodo na przod, koszt to 150GBP (750zl) (z przesylka)
Na tyl tarcze i klocki Brembo, koszt 100GBP (500zl) (z przesylka)

Pozdrawiam:)

Zakładałem u siebie jakieś pół roku temu taki sam zestaw i jestem bardzo zadowolony auto świetnie chamuję a klocki praktycznie nie pylą z góry polecam....

Ja do przodu założyłem komplet Textar (tarcze seria pro - bo maja powłokę antykorozyjna na całej powierzchni chyba podobnie ma ATE) - na razie 100% zadowolenia.

Amortyzatory
Powrót