Niewiem co rozumiesz pod pojęciem xeonon... Bo te HID mają palniki xenonowe i zasada działania nie różni się od "oryginalnych" palników xenonowych. Wiadomo soczewka , być może kształt żarnika nie są mogą nie oddawać w 100% tak samo jak oryginalna instalacja. Do tego brak spryskiwaczy i samopoziomowania , które są wymagane. Nikt nie będzie przekonywał że zestaw za 150 zł , to to samo co oryginalna instalacja xenonowa ( za niewiem 2 tyś zł ? )
mniejsza o to , przy lampie soczewkowej nie widze przeciwskazań , da się lampe wyregulować , dobrze oświetla droge , nikogo nie oślepia. A jakość oświetlenia podejrzewam , że mało kto byłby w stanie stwierdzić czy to oryginał czy HID ( siedząc w aucie w nocy )
Też byłem kiedyś średnio do tego nastawiony , do póki nie założyłem do poprzedniego auta. Podstawa to barwa 4300k ( żadnej 6000k , już jest za niebiesko )
Miałeś kiedyś założone , że Ci to nie leży , czy tylko słyszałeś , że to dziadostwo ? ( nie mam zamiaru nikogo do tego przekonywać , żeby nie było , tak tylko pytam na czym opierasz to że Ci to nie leży )
Minus:
umówmy się , że nie legalne, ale jak masz barwe 4300k , to nie rzuca się w oczy że coś jest nie tak ( wiadomo jak się trafi na nieodpowiedniego policjanta to może szukać dziury w całym. To samo na przeglądzie , też może się uprzeć i nie podbić dowodu.
Na plus :
mając w schowku dwie zwykłe żarówki , w ciągu 10 min przekładasz je tak jak byś zmieniał żarówke i już masz legalne oświetlenie.
Oświetlenie drogi bez porównania na plus HID , żadna markowa żarówka Philips +90% czy Osram nie da takiego efektu , a cena kompletu żarówek jest niewiele niższa niż zestawu HID, więc na plus cena.
Tak czy siak , w poprzednim aucie byłem zadowolony z takiego zestawu , jak założe tutaj , to będę wiedział , czy tutaj też jest taki pozytywny efekt.