• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Dolna osłona silnika ASO - absurd

paweldante

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 2.2 JTS
Hehehe nie mogę powstrzymać się od śmiechu po telefonie do Ganinex'u w Gliwicach odnośnie dolnej osłony silnika :D Wierzcie lub nie, ale za ten element krzyczą sobie 960 zł :D normalne jaja :D Nie dziwię się że w magazynach motoryzacyjnych piszą że Alfy są drogie w utrzymaniu biorąc pod uwagę ASO :D

Niestety, teraz mniej osób pewnie naprawia w ASO.
Więc muszą utrzymywać się ze sprzedaży części, i ceny są zaporowe :(

Kurde, ale co to za polityka działania wogóle "/ ok, niech sobie krzyczą za taki element 250 zł ( gdzie na allegro chcą od 80 zł ), to napewno bym wolał dopłacić i kupić oryginał. A tak niech im gniją części zamienne w magazynach :/

Kogoś tam nieźle prąd po mózgu popieścił ,jak u Twardego na zamówienie można mieć taką osłonę z duraluminium już za niecałe 480 zł. :D zal3wam się śmiechem na te wszystkie ASO. Ceny mają kosmiczne nie adekwatne do Polskich warunków i zarobków. Dlatego jak piszesz wszyscy się boją Alfy.

Ej, ale powaznie bedziemy rozdmuchiwac w dziale technicznym cene dolnej oslony do 159? Raczej do innego podforum sie to nadaje jako przyklad absurdu (nie pierwszego i nie ostatniego).

wg. eper'a osołna pod silnik kosztuje 430zł
60681047 kod produktu 50501475

Ostatnia edycja:
To za to kupisz taką która jeździ i ma jeszcze sprawny silnik. :D

Kiedyś widziałem osłonę alu do 159 za coś około 650zł (w ASO)

Wiem że trochę nie w temacie, ale ja właśnie takiej osłony z aluminium poszukuję. Jak ktoś ma jakiś namiar to poproszę o kontakt, albo linka.

Dziś będę wiedział za ile będę miał ori osłonę. Na bank taniej niż w ASO ;P

ja kupiłem zamiennik za 94zł jeszcze nie zakładałem więc nie wiem jak z pasownością otworów.

Zamienniki z allegro są dość kiepskiej jakości. Brak im również osłony termicznej. Ja kupiłem używkę w bardzo dobrym stanie za 200zł.

W aso inhych marek osłony kosztuje podobnie, wieć o co ten lament? Drogo, to po prostu nie kupujesz...A te ceny sa ustawione nie pod klienta indywidualnego, a pod ubezpieczalnie...Pracuje w Fordzie - nie zgadniecie ile takich drogich elementów sprzedajemy w skali miesiąca...

Z tymi cenami w ASO jest coś nie tak. Według ePER-a koszt jest ok 500 zł brutto. Dla grupy "F" (cokolwiek to znaczy) nawet taniej...

cena z epera ma sie nijak do cen dealerów. Kto zabroni dealerowi ustalic większą marże?

Amortyzatory
Powrót