[159] Zwrotnica

kmaro

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 JTDm 150 KM
Witam, czy ktoś się orientuje czy tulejki w zwrotnicy są wymienne? Zaczęła mi trzeszczeć ta dolna tuleja wahliwa. W serwisie nie mogli znaleźć tej części w katalogu, mają szukać oryginału. Mam nadzieje, że nie będzie trzeba wymieniać całej zwrotnicy. Miał ktoś z tym kiedyś problem?

Pozdrawiam

Witam,

szybkie pytanie... Czy zwrotnica z brery 2,4 jtdm 2010 będzie pasowała do mojej 159 jtdm 150km?

Pozdrawiam

Jeżeli 159jtdm 150km jest po liftingu czyli po 2008 to tak (jeżeli masz "małe" zaciski czterotłoczkowe).

No to może będzie pasowało ;) paczka właśnie przyszła. Zdam relacje po wizycie u mechanika.

Udało się :) Wszystko pasowało bez problemów. Zwrotnica z Brery z 2008 roku bo taką ostatecznie kupiłem z zaciskami starego typu pasuje do alfy 159 z 2005 roku. Jedynie problem był z czujnikiem ABS, urwał się podczas przekładania go ze starej zwrotnicy. Wymienią mi go w poniedziałek. Dwa dni muszę pojeździć bez ASR, ABS, HH :/

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Mam takie pytanko w temacie; Ile jest rodzajów zwrotnic żeliwnych? Jest więcej niż ta na którą przychodzi mały przedliftowy zacisk bodajże ATE?

2.4 jtd i 3.2 jts mają zupełnie inne zwrotnice bo róznią się zupełnie zaciskami .Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót