Czy ktoś z Was ma instrukcję jak wymienić kratkę nawiewu z przodu (dokładnie to chodzi mi o pierwszą od strony kierownicy).
Poniżej przykładowa fotka.
Czy ktoś z Was ma instrukcję jak wymienić kratkę nawiewu z przodu (dokładnie to chodzi mi o pierwszą od strony kierownicy).
Poniżej przykładowa fotka.
ale co chcesz zrobic??Wyjac ja z kokpitu czy co wymienic bo nie bardzo rozumiem??
Szukajac instrukcji jak wymienic srodkowa konsole natrafilem na link do eLearn na tym forum, wszystko jest tam ladnie opisane: http://193.219.82.238/~manual/Workshop%20manual%27s/
Najlepiej kup sobie jedną albo dwie szprychy rowerowe, włóż je głęboko do kratki zakrzywionym końcem. Natrafisz na taką bruzdę, która jest w istocie rantem tej tuby, która się nazywa kratką nawiewu. Tuba ma około 10-12 cm długości. Następnie szarpiesz delikatnie ale zdecydowanie szprychy do siebie i kratka wychodzi. Jest tylko wciśnięta na takich metalowych wciskach - coś jak zapalniczka samochodowa w gnieździe - na tej samej zasadzie. Sam tak właśnie to robiłem, bo jest najbezpieczniej. Szarpiąc tę tubę za plastikowe, zewnętrzne drabinki jest duża szansa, że się je połamie.
latwiej zwyklymi kombinerkami tylko okeic je tasma papierowa/izolacyjna,a nastepnie zlapac za ta poprzeczna beleczke gdzie jest regulacja z chromem.Pociagnac i wychodzi ale ja nie wiem czy kolega chce wyjac kratke z konsoli czy chce wymienic same plastiki z tym chromem bo na zalaczonym zdjeciu te chromy wygladaja na zniszczone.
kup druga kratke , za 30 zl spokojnie kupisz i nie trzeba nic kombinować , bo raczej wszelkie przeróbki będą cięzkie , żeby nie było widać.
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK
nic nie pokruszy.Ja wyjmowalem kombinerkami.Pozatym i tak bedzie wymienial na inna to moze nawet ja polamac calkowicie![]()
dzięki za porady.
Temat uznaję za zamknięty