[159] Oklejanie wnętrza

• Autor wątku Autor wątku kocurr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A nie zastanawiałeś się może, czy nie lepiej zdemontować te elementy plastikowe i oddać je do malowania ? Ja też się zastanawiałem początkowo nad oklejeniem, ale ostatecznie wybrałem malowanie. Z tym, że ja pomalowałem na srebrno - chciałem kolor jak najbardziej zbliżony do oryginału, bo nie chciało mi się ściągać tych wąskich listewek - tym bardziej że nie było potrzeby ich malować.

ja właśnie też myślałem nad malowaniem tym bardziej że to akurat byłby tylko koszt farby:) srebrny w 145 ES był ładniejszym kolorem niż ten a listewki własnie mają taki kolor :) i jeśli malowanie to właśnie na taki kolor :)

- - - Updated - - -

dla mnie najlepiej pasuje do wnętrza 159 czarny mat/czarny carbon tyle ze ja mam jasną skórę więc mam kontrast do konsoli, więc lepiej może faktycznie w Twoim przypadku skoro masz czarną skórę coś z 1 linku typu aluminium szczotkowane. Tobie ma się podobać:)

No właśnie mi się podoba jak jest srebrny a w Guliecie widziałem jak to wygląda taki srebrny aluminium szczotkowany i bardzo mi się to podobało :) czarny właśnie też mi się podoba ale to zciemniło by mocno wnętrze :) co prawda w nocy efekt byłby super bo i tak ciemno i tak:D ale w dzień byłoby mi troche za czarno :) dlatego chyba bardziej srebrny :) ale i tak musze poczekać troche aż bedzie troche cieplej bo wiadomo teraz to łapy odmarzają :D a ja niestety garażu nie mam :(

Wiecie może czy ktoś z okolic Lublina zajmuje się oklejaniem folią ??

Folia na plastiki

Witam chciałbym okleić plastiki w mojej 159 ponieważ nie są w najlepszej kondycji. Podesłalibyście jakieś sprawdzone folie (linki). Chodzi o to żeby przy pierwszym większym słońcu nie odkleiło się wszystko.
Pozdrawiam!

A czy ktoś podpowie jaki wymiar folii kupić żeby wystarczyło na wszystkie plastiki ? Na allegro wymiarów multum...

Oklejanie folią aluminiowych elementów wnętrza auta

Witam, miałem w planach oklejenie kokpitu i listw na drzwiach w mojej alfie. Problem w tym, że wszystkie elementy są prążkowane i nie mam pewności czy folia termokurczliwa się do nich odpowiednio przyklei. Szukając informacji trafiłem na sprzeczne odpowiedzi. Niektórzy twierdzą, że nie będzie z tym problemu, inni zalecali wymianę na plastikowe lub szlifowanie. Stąd moje pytanie - czy warto próbować okleić tak jak jest czy lepiej wymienić wszystko na plastik?

Ja okleiłem prążki folią i trzyma do dzis.

Uff już myślałem, że nici z moich planów. Co do samego oklejania, lepiej ściągać wszystko po kolei czy oklejać bez demontażu?

Ja demontowałem wszystkie dekory wygodniej się okleja.

Witam, miałem w planach oklejenie kokpitu i listw na drzwiach w mojej alfie. Problem w tym, że wszystkie elementy są prążkowane i nie mam pewności czy folia termokurczliwa się do nich odpowiednio przyklei. Szukając informacji trafiłem na sprzeczne odpowiedzi. Niektórzy twierdzą, że nie będzie z tym problemu, inni zalecali wymianę na plastikowe lub szlifowanie. Stąd moje pytanie - czy warto próbować okleić tak jak jest czy lepiej wymienić wszystko na plastik?

Folia aluminiowa tzn.jaka?

Dokładnie to taka:
allegro.pl/oferta/folia-okleina-carbon-3d-karbon-bordowa-127-x-50-cm-7474632236

Potrzebuję naprawić ten dekor. Pomyślałem o oklejeniu folią, czy możecie kogoś polecić kto idealnie dobierze kolor folii lub gdzie mogę sam to zrobić?
db14144c7ea337696861b28166092c02.jpg

Wysłane z mojego moto g(7) przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót