Czy ktoś wie jak dostać się do zwijacza (sprężyny) przednich pasów bezpieczeństwa nie dewastując przy tym połowy samochodu?
Pozdrawiam.
- Rafał
Czy ktoś wie jak dostać się do zwijacza (sprężyny) przednich pasów bezpieczeństwa nie dewastując przy tym połowy samochodu?
Pozdrawiam.
- Rafał
Raz że trzeba zdewastowac pół samochodu to jeszcze od tak do spręzyny się nie dostanieszRozumiem że chcesz ją podciągnąć ?? ja próbowałem kiedyś tego w CLIO z marnym skutkiem...aż w końcu kupiłem nowe pasy a tamte rozebrałem z ciekawości. Więc ogólnie nie polecam bo to sa pasy i nasze bezpieczeństwo. A naciągając spręzynkę tez trzeba dość mocno naruszyc cały mechanizm a jest to tak zrobione żeby nikt tego nie ruszał.
Ostatnio edytowane przez pampik ; 04-09-2012 o 07:46
mysle ze musisz posciagac listwy przy progach,plastiki ze slupka.W peugeocie wymienialem pasy i tak to robilem
witam przy okazji spytam czy wie ktoś może jak zdemontować tą osłonę słupka gdzie są pasy? przy okazji nie łamiąc niczego, dochodzą u mnie z tamtąd dziwne stuki.pozdrawiam![]()
Jeśli może być po angielsku, to tutajcentre_pillar_lower_element.pdfcentre_pillar_upper_element.pdf
Dwie instrukcje, bo najpierw każą zdemontować dolny element.
Przyznaję, że nie wiem, czy potrzebny będzie demontaż "running board" (nie mam pojęcia jak to jest po polsku) w przednich i tylnych drzwiach (też są wymienione na liście), tylnego siedziska chyba raczej nie musisz demontować (ale oczywiście mogę się mylić).
Jeżeli wolno się zwijają... Może zanim rozwalisz pół wnętrza spróbuj... umyć pasy tzn. przesmarować sprayem silikonowym. Takie smarowanko raz na długi czas rozwiązuje moje problemy z pasami we wszystkich samochodach, z jakimi miałem do czynienia. Spray nie jest tłusty, nie brudzi i nie zostawia żadnych śladów, jednak pasy są jakby bardziej elastyczne i śliskie, dzięki czemu lepiej się zwijają.