Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 83

Temat: Regenerowane koło dwumasowe

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Ten zestaw chyba nie zawiera wysprzęglika, a to kolejna oszczędność, która może się zemścić zapowietrzającym się układem. Niestety wysprzęgliki nie są wieczne i padają w naszych autach. I kosztują kolejne parę stów, których nie opłaca się oszczędzać.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    lubań
    Auto
    AR 159 1,9 jtdm 175 km

Domyślnie

http://www.crocko.com/7C9E659A05F546...D/stukanie.mp4
    Wydaje mi się że to stukanie koła dwumasowego. Jak wcisnę sprzęgło to stukanie ustaje. Przy niższej temperaturze dżwięk jest bardziej słyszalny.
    Ostatnio edytowane przez sendiii ; 21-11-2012 o 13:34

Użytkownik Maniak resoraków Avatar juhass
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Giulietta MA 2011; Giulia 2021 USA

Domyślnie

Cytat Napisał sendiii Zobacz post
    http://w235.wrzuta.pl/film/3sIRPk6GUGW/stukanie_dwumasu
    Wydaje mi się że to stukanie koła dwumasowego. Jak wcisnę sprzęgło to stukanie ustaje. Przy niższej temperaturze dżwięk jest bardziej słyszalny.
    Sprawdź ten plik bo u mnie oprócz reklamy nie otwiera się nic więcej, napis "trwa ładowanie" i tyle...
    Mam to samo co Ty, stuka tylko na zimnym i tylko jak jest zimno i auto postoi. Pewnie dwumas, choć korekty, przynajmniej u mnie, też są nie za ciekawe...

Sebek92
    Gość

Domyślnie

Jeśli chodzi o regenerowany dwumasy to sam o tym myślałem, ale niestety większość to szroty po regeneracji... sam osobiście nie jeździłem z regenerowanym, ale kilku znajomych zakładało takie (na priv mogę podać z jakich firm bo nie chcę robić nikomu anty reklamy) i jeden po dniu w VW passacie był u mechanika inni tak jak koledzy wcześniej pisali po 20-40tys km zakładali nowe... znam tylko jedną osobę, która jest zadowolona ale płacił 750zł za regeneracje co było bezsensem... chyba nie ma co na tym oszczędzać bo tylko straci się pieniądze u mechanika lub jeśli robisz sam to naprawdę sporo czasu się na to traci w ptrzpadku reklamacji, a i z tą różnie bywa. możesz spróbować jechać do firmy co to robi i zostawić im auto wtedy chociaż co do rekalmacji nie będą mówili, że koło zostało uszkodzone podczas montażu i nie będziesz drugi raz płacił za robotę, ale jeśli szukać oszczędności to kiedyś gdzieś się spotkałem ze skupem dwumasów płacili nawet po 300 zł więc może warto poszukać zawsze to coś się odłoży... mnie teraz też czeka sprzęgło i mam nadzieje, że dwumas będzie w dobrym stanie. narazie się nie odzywa pozdrawiam

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    lubań
    Auto
    AR 159 1,9 jtdm 175 km

Domyślnie

Cytat Napisał juhass Zobacz post
    Sprawdź ten plik bo u mnie oprócz reklamy nie otwiera się nic więcej, napis "trwa ładowanie" i tyle...
    Mam to samo co Ty, stuka tylko na zimnym i tylko jak jest zimno i auto postoi. Pewnie dwumas, choć korekty, przynajmniej u mnie, też są nie za ciekawe...
    Już poprawiłem teraz działa.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar KrisB
    Auto
    Była AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał sendiii Zobacz post
    Wydaje mi się że to stukanie koła dwumasowego.
    Też mi się tak wydaje. Tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=spHu6_TS5vs linia melodyczna ta sama

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Panowie i Panie (jezeli są), pytanie za 1000pkt. czy czasem niektóre nowe czesci nie są to nowe, ale regenerowane przez producenta np. koła dwumasowe - kiedyś coś takiego mi sie obiło o uszy, bo nawet tanifiat mi o tym pisał przy ustalaniu ceny, ale nie wiem jakiej dokładnie tyczyło się to częsci.
    Odpowiedź w każdym razie brzmiała tak: chcę nowe, jako fabrycznie nowe, czy nowe jako odnowione? Oczywiscie w przypadku tego drugiego cena niższa.

Użytkownik Romeo Avatar ANET
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

Żaden dwumas Luk-a czy Sachs-a nie jest regenerowany,dotyczy to wyłącznie tylko sprzęgieł.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    156 1.9 JTD 136 KM

Domyślnie

Chciałem się podpiąć pod temat.
    Założyliśmy u kolegi regenerowane koło i sprzęgło.
    Dostał gwarancję na 1 rok.
    Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
    http://www.sprzeglo.com.pl/artykuly-...a-dwumasowego/

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rtb78
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0 JDTm 170km

Domyślnie

Panowie. Regeneracja koła dwumasowego to lipa straszna. Przerabiałem temat dwukrotnie. Co prawda nie w Alfie ale wymieniałem raz w Bmw i raz w Passacie (o ironio). W obu autach szarpanie ustało, ale stuki na wolnych obrotach pozostały (i to wcale nie drobne w bmw były nie do wytrzymania). Dochodziłem się o zwrot pieniędzy w obu zakładach i mi je zwrócono ale dwa razy musiałem płacić mechanikowi za pracę która do tanich nie należała. Ale jak to się mówi do trzech razy sztuka. Zakłady reklamują się że posiadają najlepsze maszyny do naprawy wyżej wymienionych kół a jak przychodzi co to czego to można zapomnieć o właściwej naprawie. Turbinę można dać do regeneracji ale dwumasu absolutnie. Ps.Za pierwszym razem myślałem że to wypadek przy pracy i poszukałem następnego zakładu. Koszt regenerowanego 600 zł a koszt nowego do Bmw e90 1600 zł - tym się kierowałem i to był błąd - stracony czas- nerwy. Podczas zakupu mojej obecnej Alfy (po nieprzyjemnych doświadczeniach) kierowałem się cenami części zamiennych miedzy innymi właśnie kołem dwumasowym , turbiną, sprzęgłem, brałem pod uwagę 2,4 jtdm ale jak zobaczyłem cenę dwumasu (nowego) to mnie skutecznie zniechęciło (w porównaniu do 2,0 jtdm).