Witam mam problem w mojej 159, a mianowicie nie działają czujniki parkowania...po wlączeniu auta wyświetla się tylko napis "parking help not avaible", a po wlączeniu wstecznego tylko długi pisk i koniec. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A kolega w swojej 159 z 2009 ma tak, ze nie ma zadnego komunikatu ale nie pika. Czy jest jakis glosniczek tych czujnikow i jak mozna go sprawdzic?
u mnie w Alfie z 2009 na pewno są 2( przód i tył). Przód umieszczony bodajże pod pokrywą osłony bezpieczników(koło kierownicy) , tylny chyba po prawej stronie gdzieś w bagażniku.
89ozzy
miałem taki sam problem , okazało się rozpiął(poluzowała się wtyczka) się jeden z czujników w przednim zderzaku.Prosta naprawa-podpięcie i wszystko śmiga.
Witam mam problem w mojej 159, a mianowicie nie działają czujniki parkowania...po wlączeniu auta wyświetla się tylko napis "parking help not avaible", a po wlączeniu wstecznego tylko długi pisk i koniec. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić ?

dobra, juz widze, ze musze miec przejsciowke lub wywalony rezystor..