[159] Wymiana skrzyni manualnej na automatyczną

• Autor wątku Autor wątku UniqueSilver
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

UniqueSilver

Guest
Jak w temacie. Czy taka operacja jest w ogóle możliwa? Bo pewnie koszt takiej skrzyni to parę tysięcy złotych? Jeśli było to sorry, ale jakoś nie udało mi się znaleźć.

Chcesz zamienić skrzynie? Znudziło Ci się zmienianie biegów?
Jeśli nie liczyć kosztów to pewnie jest to możliwe

Żaden kłopot... dobry mechanik jest w stanie to ogarnąć.
Trzeba kompa zmienić albo przeprogramować no i mechanicznie wszystko dograć.

Żaden kłopot... dobry mechanik jest w stanie to ogarnąć.
Trzeba kompa zmienić albo przeprogramować no i mechanicznie wszystko dograć.
Tylko pytanie ile to bedzie kosztować ;) Znudzony nie jestem, po prostu wolę automat i teraz żałuję, że nie wybrałem alfki z q-tronic. Można to modułowo jakoś podłączyć? Czy raczej musze do aso iść to zrobić? Patrzyłem na allegro jest 1 sztuka q-tronica do 2.4jtdm z peknietą obudową...

Tylko pytanie ile to bedzie kosztować ;) Znudzony nie jestem, po prostu wolę automat i teraz żałuję, że nie wybrałem alfki z q-tronic. Można to modułowo jakoś podłączyć? Czy raczej musze do aso iść to zrobić? Patrzyłem na allegro jest 1 sztuka q-tronica do 2.4jtdm z peknietą obudową...

Taniej Ci wyjdzie wymienić całe auto na wersję z q-tronicem.

Widzisz, a ja bym teraz zrobil odwrotnie. Kupil bym manuala chyba.

By kosztowało koło 40 tysięcy wszystko?

Nie , chodziło raczej o to że jak byś sprzedał swoją Alfe i dołożył to co na przekładke skrzyni , to za sume byś kupił automata.

Koszt przeróbki powinien wynieść w okolicach 4 - 4.5 tyś.zł na gotowo.

nie , chodziło raczej o to że jak byś sprzedał swoją alfe i dołożył to co na przekładke skrzyni , to za sume byś kupił automata.

ze za co za kpl jezdzącą?wez sobie spojz jakie są ceny za skrzynie musisz dac 3 w góre a gdzie reszta, zamach chłodnica wiązka sterownik pozycjoner pedały i pewnie jeszcze sryljon dupereli ,na moje nieopłącalny balet z tą przekładką

Nie , chodziło raczej o to że jak byś sprzedał swoją Alfe i dołożył to co na przekładke skrzyni , to za sume byś kupił automata.

4-4.5 to chyba za samą robociznę i ogarnięcie wszystkich sterowników. Zwykle samochody z automatycznymi skrzyniami mają zupełnie inny komputer silnika. Jak całość zamknie się kwotą mniejszą niż dziesięć tysięcy to będzie sukces. Chyba, że autor sam będzie grzebał w aucie.

4-4.5 to chyba za samą robociznę i ogarnięcie wszystkich sterowników. Zwykle samochody z automatycznymi skrzyniami mają zupełnie inny komputer silnika. Jak całość zamknie się kwotą mniejszą niż dziesięć tysięcy to będzie sukces. Chyba, że autor sam będzie grzebał w aucie.
Nie to raczej rezygnuję. Jakby to w 5000 sie zamykało to nie ma problemu. Przy takich kosztach jest to całkowicie nieopłacalne.

Nie to raczej rezygnuję. Jakby to w 5000 sie zamykało to nie ma problemu. Przy takich kosztach jest to całkowicie nieopłacalne.
Zaczynacie od 5 tysi, konczycie na 10..... Matko jedyna. Ja sie zastanawialem czy za 34 tysie by sie udalo sprzedac mimo wsadzenia w nia kupy kasy ....... Bez sensu.

Amortyzatory
Powrót