[159] jaki wahacz górny

Lemfordery podobno są jedne z lepszych

Taaa... też tak myślałem bo do BMW to faktycznie było dobre.

Potwierdzam, że to złom i to drogi.
Założyłem 2 lemfordery ze sprawdzonego źródła - miałem kaprys przy wymianie sprężyn zrobić zawieszenie, nic nie stukało na oryginalnych fabrycznych wahaczach przy przebiegu 245kkm(!) ale z jednej strony gumy tulejek miały już widoczne spękania.

Finał był taki, że po niecałym roku założyłem z powrotem stare oryginalne wahacze... które są ze mną do dziś (w jednym wymieniłem tulejki), a nalotu mają prawie 284kkm w tej chwili (minus to co auto przejeździło na lemforderach).
Lemfordery grzecznie czekają, aż zachce mi się w nich wymienić tulejki (bo to w nich pada) i będą na zapas...

to jest chyba jedyne sensowne wytłumaczenie [MENTION=71103]NOone[/MENTION] masz stary wahacz który był orginalnie zamontowany? zmierz go albo jak masz możliwość wrzuc zdjęcie

Hej [MENTION=22195]jasio79[/MENTION], niestety zazwyczaj nie zbieram starych części czego czasem żałuję. A da się zweryfikować czy zwrotnica była wymieniana i jeśli tak to na jaką? W sensie jaki sworzeń do niej pasuje? Coś tam da się zmierzyć żeby to zweryfikować?

Hej [MENTION=22195]jasio79[/MENTION], niestety zazwyczaj nie zbieram starych części czego czasem żałuję. A da się zweryfikować czy zwrotnica była wymieniana i jeśli tak to na jaką? W sensie jaki sworzeń do niej pasuje? Coś tam da się zmierzyć żeby to zweryfikować?

Pokiftowe zwrotnice są aluminiowe. Przedlift zeliwo

- - - Updated - - -

Lemfordery od dawna wiadomo, że to złom. Już dawno był poruszany temat z nimi

Da sie. Jak pisze czarny przedlift ma.zeliwo. najprościej sprawdz czy w zwrotnice dolny wahacz wchodzi przez tulejke. Jak tak mass poliftowe jak nie to przedlift

Wysłane z mojego moto e6s przy użyciu Tapatalka

Da sie. Jak pisze czarny przedlift ma.zeliwo. najprościej sprawdz czy w zwrotnice dolny wahacz wchodzi przez tulejke. Jak tak mass poliftowe jak nie to przedlift

Wysłane z mojego moto e6s przy użyciu Tapatalka

A może magnesem hahaha tak sobie pomyślałem. Żeliwo przyciągnie, a amelinium nie??????????????????

A może magnesem hahaha tak sobie pomyślałem. Żeliwo przyciągnie, a amelinium nie������������������

Nie głupi pomysł. Zakładam, że zwrotnica to to co oznaczyłem czerwoną strzałką? [wybaczcie ale nie jestem w tym dobry :p] Nie działa na magnez, a więc aluminium = polift = cienki sworzeń. Czyli drugi mechanik gónwo wie, albo kręci żeby zarobić? Zauważyłem też jakiś dziwny miedziany smar na łaczeniach [żółta strzałka]. Ktoś kojarzy co to jest? Nie widziałem tego wcześniej u siebie po żadnej wizycie.
IMG20231016122344.jpg

Nie głupi pomysł. Zakładam, że zwrotnica to to co oznaczyłem czerwoną strzałką? [wybaczcie ale nie jestem w tym dobry :p] Nie działa na magnez, a więc aluminium = polift = cienki sworzeń. Czyli drugi mechanik gónwo wie, albo kręci żeby zarobić? Zauważyłem też jakiś dziwny miedziany smar na łaczeniach [żółta strzałka]. Ktoś kojarzy co to jest? Nie widziałem tego wcześniej u siebie po żadnej wizycie.
Pokaż załącznik 288225

Widać, że po tulejkach górnych wahaczy też pojechali. Może w pierwszym warsztacie tak chcieli wyeliminować stukanie ;). To wygląda na zwykły smar miedziany.

Widać, że po tulejkach górnych wahaczy też pojechali. Może w pierwszym warsztacie tak chcieli wyeliminować stukanie ;). To wygląda na zwykły smar miedziany.

tylko po cholere tam ten smar miedziany na stukanie, on nic nie pomoże. Równie dobrze mogliby dać wode święconą, efekt byłby podobny

Amortyzatory
Powrót