Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Szkoda, że nie napisałeś wcześniej.
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Po dłuższym użytkowaniu zamiennika Topran dla spokoju sumienia zamontowałem cięgno z Grande Punto o numerze 55230719, faktycznie jest identyczne jak oryginał. Zamiennik mimo, że pasuje bezproblemowo ma jednak mimo prawidłowego ustawienia delikatne ruchy lewarka szczególnie na 4, nie było to coś tragicznego jednak działo powoli na "ego". W oryginale są one kompensowane właśnie na tym cięgnie, które ma fabrycznie delikatny luz promieniowy, a zamiennik jest całkowicie sztywny. Dlatego też prz zamienniku ruch przenoszony jest z układu napędowego na lewarek przy dodawaniu gazu jak i zmianach biegów (sytuacja bardziej się uwypukla przy większym zużyciu elementów zawieszenia silnika i skrzyni), regulacja na pewno pomaga, ale nie jest w stanie skompensować tego ruchu. Oryginał kompensując ten ruch w pełni daje nam brak ruchów lewarka, chyba że występują inne dodatkowe problemy np. uszkodzenia wspomnianych elementów zawieszenia skrzyni i silnika cz też skrzyni biegów. Podsumowując zamiennik jest Ok jeśli ktoś nie jest szczególnie przewrażliwiony na drobne niuanse na pewno wszystko mechanicznie będzie OK, ale dla "alfaholików" polecam drugie rozwiązanie czyli linkę 55230719.
Po to tu jesteśmy. Pozdrawiam.Potwierdzam. Jabłuszko od Punto o tym numerze co kolega podał rozwiązuje problem drgania gałki na 3i4. Kombinowałem poduszki itd a wystarczyło jabłuszko. Dziękuję koledze za pomoc
Potwierdzam. Jabłuszko od Punto o tym numerze co kolega podał rozwiązuje problem drgania gałki na 3i4. Kombinowałem poduszki itd a wystarczyło jabłuszko. Dziękuję koledze za pomoc
Dokładnie taki właśnie ruch. Chodzi o drgania lewarka. Podczas jazdy powinien stać jak zaklętyJakiego rodzaju drgania to były? Przy dodawaniu, odejmowaniu gazu? Mam taką przypadłość u siebie, że na 3 biegu jak puszczę gaz to w okolicach 2,1k obrotów zaczyna drżeć lewarek i przy ok 1,8k przestaje. Zauważyłem to tylko na 3 biegu i tylko przy puszczonym gazie.
Potwierdzam. Jabłuszko od Punto o tym numerze co kolega podał rozwiązuje problem drgania gałki na 3i4. Kombinowałem poduszki itd a wystarczyło jabłuszko. Dziękuję koledze za pomoc
Ja tak tylko orientacyjnie pytam jaki koszt tej końcówki czy jabłuszka jak to nazywasz������?
Samego "jabłuszka" nie dostaniesz, trzeba sprawić sobie niestety całą linkę od Grande Punto i wyszabrować z niej tylko tą końcówkę, koszt to 128zł.
Pozdrawiam Tomek.