[159] Autostart radia

• Autor wątku Autor wątku mkmk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

mkmk

Nowy
Auto
AR 159
Witam wszystkich.
Mam problem z radiem Blue&Me w Alfie 159 2009r.
Objawia się to tym, że odtwarzacz włącza się automatycznie po włożeniu kluczyka, niezależnie od tego czy pendrive jest podłączony, czy nie. Opcja Autoplay w ustawieniach jest wyłączona.
Czy spotkał się ktoś z podobnym problemem? Niestety nie znalazłem nic podobnego na forum.
Pozdrawiam

Witam wszystkich.
Objawia się to tym, że odtwarzacz włącza się automatycznie po włożeniu kluczyka, niezależnie od tego czy pendrive jest podłączony, czy nie. Opcja Autoplay w ustawieniach jest wyłączona.
Czy spotkał się ktoś z podobnym problemem? Niestety nie znalazłem nic podobnego na forum.
Pozdrawiam
Ja mam Navi z telefonem i również włącza się zawsze z włączeniem zapłonu.
Z tego co wiem, nie ma możliwości zmiany w ustawieniach by radio nie włączało się wraz z zapłonem.
Pozdrawiam.
- Rafał

Witam wszystkich.
Pozdrawiam

U mnie jest Blue&Me i radio z mp3. Jeżeli przy włączonym zapłonie, wyłączę radio naciskając i przytrzymując gałkę głośności to po ponownym włożeniu kluczyka do stacyjki radio nie uruchamia się.

U mnie zawsze się włącza :( W ustawieniach jest jedynie opcja nie wyłączania radia po zgaszeniu silnika (lub standardowo wyłączania). Navi z MP3 bez Blue&Me.

A czy da się chociaż wyłączyć na stałe moduł telefonu w Connect Nav+ / 2006? Za każdym razem pojawia się niepotrzebnie komunikat o niezainstalowanej karcie SIM - nie korzystam z tego.

Mam wrażenie, że problem zaczął się w momencie, gdy zacząłem używać pendriva. Teraz nie ma już znaczenia, czy jest on włożony czy nie, radio tak czy tak się włącza samo.

U mnie jest Blue&Me i radio z mp3. Jeżeli przy włączonym zapłonie, wyłączę radio naciskając i przytrzymując gałkę głośności to po ponownym włożeniu kluczyka do stacyjki radio nie uruchamia się.

Tak właśnie wcześniej było, teraz bez względu na to radio włącza się po włożeniu kluczyka.

W takim razie do czego jest ta funkcja w ustawieniach, o której mówi instrukcja?
jbjdPGTanDjHaj.jpg

U mnie zawsze się włącza :( W ustawieniach jest jedynie opcja nie wyłączania radia po zgaszeniu silnika (lub standardowo wyłączania). Navi z MP3 bez Blue&Me.

No właśnie mi też się włącza po włożeniu kluczyka, ale gdy gaszę auto to się wyłącza, a chciałbym żeby wyłączyło się dopiero
po wyciągnięciu kluczyka. Mam navi bez b&me na kartę sim. Da się to jakoś zmienić?

W mojej Belli mam radio z USB i blue&me, radio startuje jak włożę kluczyk i gaśnie po jego wyciągnięciu.

Ostatnia edycja:
Miałem przez parę dni ten sam problem co mkmk, czyli po uruchomieniu samochodu włączał się odtwarzacz USB, zamiast radia. Co ciekawe w gnieździe USB nie było w tym czasie nośnika. A wszystko się zaczęło jednokrotnego użycia Pendriva 1GB. Oczywiście radio nośnika nie odnalazło, a i tak zafiksowało się na USB. Nie pomagało grzebanie w opcjach, USB i tak uparcie się uruchamiało. Dopiero później odnalazłem inny Pendrive i gdy został odnaleziony przełączyłem się na radio. Od tego momentu uruchamia mi się domyślnie radio.

Tylko, że mi zależy na tym by po włożeniu kluczyka nie włączało się NIC... Bezsensowny byłby brak możliwości zrezygnowania z automatycznego włączania radia :/

Amortyzatory
Powrót