Kolektor zregenerowany w tej firmie nie wytrzymał mi roku. Szkoda pieniędzy.
Kolektor zregenerowany w tej firmie nie wytrzymał mi roku. Szkoda pieniędzy.
Ok. To już wszystko wiem. Jak będę składał u siebie to klapy robią out.
Koszt usunięcia klap wirowych = 2 Zł (cztery śruby M8,cztery podkładki płaskie,cztery sprężyste,2 gramy kleju do gwintu.
Koszt usunięcia skutków obecności kalp= regeneracja turbiny 1050 zł,głowicy 1100 zł,uszczelka głowicy 148,śruby głowicy 140 zł.
Podaje swój przykład.
Trochę poczytałem ten wątek i chcę Kolegom powiedzieć że jeśli ktos twierdzi że dzięki klapom jest lepszy "dół" itp historie to jest w błędzie.To nie TwinSpark (1,8 i 2,0)który ma klapy (bezawaryjne!!!!)w kolektorze w celu zmaiany długości dolotu. W silniku turbodoładowanym nie występuje efekt doładowania dynamicznego(o którym ktoś tu wspominał).
Te badziewne rozwiązanie jest tylko (pseudo)ekologiczne i tyle.
Każdy kto ma JDTM 16v z plastikowym kolektorem nie powinien spać spokojnie puki nie wypie..... tego gówna!
Ostatnio edytowane przez lesio146 ; 11-09-2016 o 13:35
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Współpracował ponoć z różnymi "warsztatami" w tym z TuneForce w Poznaniu, współpraca została zerwana - oczywiście nie wiem co się działo faktycznie za kulisami, ale obwiniali się nawzajem o nieuczciwość. Sam swego czasu interesowałem się tematem "naprawy" klapek, ale z wiekiem przyszła mądrość i je po prostu usunąłem.
Dla ciekawych podam, że u tego pana koszt regeneracji klap wynosił 450zł (koledzy wyżej piszą co to warte) a koszt ich usunięcia 250zł (usunięcia przy pomocy zestawu zaślepek, są takie gotowce na allegro nawet). Jakby co, to ja usuwałem sam na śrubki M6 czy M8![]()
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Jestem w trakcie usuwania klap w 2.4 robię to sam i muszę przyznać że jest to kłopotliwe zwłaszcza gdy nie wykręcamy pompy. Gdy ją kupiłem nie miała pełnej mocy i przy wciskaniu pedału w podłogę słyszałem "furkanie" w silniku okazało się że listwa spadała z klap a te miały delikatny luz. Po rozkręceniu kolektora okazało się że w środku jest masakra zarośnięty nagarem a nawet znalazły się dwie kulki z nagaru wielkości małej śliwki. Kolektor czyściłem kilka godzin zużyłem 4 zmywacze do gaźników ostatecznie najlepszy okazał się Dimer i karcher. Teraz kolektor leży u tokarza i dorabiane są zaślepki potem polerowanie niedoskonałości pozostawionych po fabryce. Oczywiście mycie przepustnicy bo był syf i EGR ten już był wymieniany ale zostały nieszczelności przy montaży i trzeba było sporo czyścić. Nowe uszczelki z zaślepką (taka z 3 otworami) czekają i myślę że czwartek odpalanie i zobaczymy jaki będzie efekt.
Za 200zł to pewnie mechanik zdejmie kolektor, zerwie klapki z osi i zamontuje z powrotem - a taka robota jest nic nie warta bo trzeba to wszystko wywalić i dobrze uszczelnić.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Nie wiem jak w kolektorach Pierburga ale MM wystarczy mieć wiertło 6,4 , gwintownik M8 i śruby z podkładkami M8 o ile pamiętam 20 mm długie.Wywalasz ośki klap,przewiercasz pozostałe otwory na 6,4 mm gwintujesz i wkręcasz śruby z podkładkami smarując gwinty klejem.O wiele lepsze niż te śmieszne zaślepki z allegro
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.