[159] żarówka HID

Robson1236

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 8V 120 km
Witam.

Dzisiaj odpalam alfe zapalam światła i nagle benc lewa strona nie świeci HID nie zapalił się brat wyłączył światła i włączył, a żarówka jakby chciała a nie mogła. zapalił się nie zdążył rozwieścić dosłownie na sekunde jarzył i zgasł. żarówka czy przetwornica ?

podłącz nieświecący żarnik do prawej sprawnej przetwornicy i wszystko będzie jasne.

Raczej to będzie żarnik. Przerabiałem podobny problem niedawno.

właśnie jutro zamierzam zamienić zarówki stronami i się wyjaśni :)

żarnik świeci ale tak "niespokojnie" świeci jednostajnie ale jakby lekko mrugał, zaburza coś to światło. Teraz pytanie czy to nadal żarnik ?
A właśnie w HIDACH normalnie nie da się wymienić żarówka ? ;o patrzyłem i żarówka jest razem z kablami !

Żarówkę - żarnik kupujesz osobno, na allegro jest ich mnóstwo.

mam podobny problem kupiłem nowe żarówki okazało się że to przetwornica:/ dokupiłem jedną przetwornice ale swiatło z tej nowej przetwornicy różni sie nieco od tej starej (żarówki obie nowe)
da się cos z tym zrobic czy trzeba nowy zestaw??

Da się - wywal badziew i wstaw oryginale żarówki zgodne z prawem. Pozdr.

prawo mi nic nie zrobi bo lampy przystosowałem, ma spryski oraz autopoziomowanie więc czemu się czepiasz :)

- - - Updated - - -

mam podobny problem kupiłem nowe żarówki okazało się że to przetwornica:/ dokupiłem jedną przetwornice ale swiatło z tej nowej przetwornicy różni sie nieco od tej starej (żarówki obie nowe)
da się cos z tym zrobic czy trzeba nowy zestaw??

Jest szansa że żarnik się doświeci do 70 godzin świecenia żarnik zmieni barwe na bardziej niebieskie.

Nie ma "przystosowałem" bo dalej nie mają atestu na HIDy. Takich leszczy z pseudoksenonami, które oślepiają wszystkich (bo nie mają przesłon) zawsze traktuję długimi, żeby spokornieli

Wszystko fajnie kolego gopspeedy, tylko jak świecisz tym nieszczęśnikom po oczach, żeby "spokornieli" to właściwie robisz to samo co oni - oślepiasz innych uczestników ruchu drogowego - nie tylko tych "niepokornych" i możesz w taki sposób spowodować kolizję albo wypadek...

Ostatnia edycja:
zawsze traktuję długimi, żeby spokornieli
I pokornieją, nie oddają swoimi długimi? Pewnie tak, mozna siebie, albo kogoś narazić w ten sposób na niezłe niebezpieczeństwo.
Jeżeli ktoś te nieatestowane hidy ustawił na stacji diagnostycznej i jest O.K. to jego sprawa, widzi przed sobą na pewno lepiej jak na oryginalnych żarówkach H7 55W wsadzonych w soczewki. To czego się czepiać, że poprawiają bezpieczeństwo?. Za PRL-u upierdliwi milicjanci zabierali dowody rejestracyjne, jak ktoś sobie założył dodatkowe światło "stop" nie przewidziane w naszym kodeksie, teraz są obowiązkowe bo tak jest bezpieczniej.

Amortyzatory
Powrót