Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Silnik 8V czy 16V? Jeśli ten pierwszy to raczej to objawy zatkanego EGR-aSamochód miał chwilowe spalanie 20/100 km, spadek mocy, szarpnięcia, wskazówka od turbiny na zero (jak mocno dodałem gazu to poszła trochę w górę).
Co ile km powinien wypróżniać się zdrowy DPF? Czy jeśli mój się czyści co 746 km to jest zdrowy? Dzięki za odp.
Było ze 100 000 razy na forum w 913 różnych tematach.
Co ile km powinien wypróżniać się zdrowy DPF? Czy jeśli mój się czyści co 746 km to jest zdrowy? Dzięki za odp.
tylko trasa (autostrady) nawet ponad 1600 km.
tylko miasto nawet poniżej 400 km.
jazda mieszana około 800 km.
I wypali ci sie w miescie, w korku?
I wypali ci sie w miescie, w korku?
Było ze 100 000 razy na forum w 913 różnych tematach.
Jak Wy rozpoznajecie że się wypala akurat DPF? Czy macie ustawione chwilowe spalanie i je co chwilę obserwujecie czy jak? U mnie to nie zadziała bo za bardzo deptam i tak spalanie co chwilę osiąga za duże wskazania. Przez blisko 4 lata tylko raz zauważyłem podejrzanie duże spalanie na trasie, na 6teczce przy ok 130kmh/h alfka połykała średnio prawie 10l/100km - to było jakies 10km od zatankowania i skasowałem akurat licznik TripA, pewnie wypalanie zaczęło mi się zaraz po wyjechaniu ze stacji i stąd średnie wskazanie pokazywało znacznie więcej niż normalnie. Wiem, niby wskazanie turbo ma się wychylać trochę na niskich obrotach, ale jak jadę na tempomacie autostradą to jest wychylone już na powiedzmy 0.8bar to nie zorientuję się jak to jest na niskich obrotach. Więc jak to poznać?raz mi sie wypalal trzymalem poprostu 3tys obr, wczoraj mi sie zaczal wypalac przed zjadem na stacje benzynowa chwile po tym jak oswiecila sie rezerwa.