Jarek72
Nowy
Witam. Dzisiaj w ASO przy wymianie rozrządu mechanik zwrócił mi uwagę na zabrudzony przepływomierz. Pytanie moje brzmi: czy wymienić czy próbować wyczyścić, jeśli wyczyścić to możecie polecić skuteczną metodę?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Jakiś czas temu wymieniłem wszystkie fabryczne metalowe opaski na takie z możliwością regulacji. Pomogło jedynie w obwodach olejowych, w dużym stopniu zniwelowało zapoceniazmienialiście opaski metalowe na nowe?
Wg EPER:Aby niezakladac nowego tematu, napisze tutaj:
Otoz kupilem wreszcie Alfe 159, auto ma przeplywomierz do wymiany, wiedzialem to przy zakupie. Ale teraz mam dylemat wedlug Eper'u (po wprowadzeniu numeru VIN), musze miec BOSCH 0 281 006 048 (OE 51827033) . Natomiast w aucie mam zalozony przeplywomierz BOSCH 0 281 002 763 ( OE 55190587). Jak mam wybrac, chcem kupic nowy oryginal BOSCH, wiec nie chce mi sie wydawac kase na wiatr, jakby niepasowal.
Wg EPER:
0 281 002 763 ( OE 55190587) został wycofany 5/2009.
0 281 006 048 (OE 51827033) ten aktualnie obowiązuje.
Skąd taka informacja? Bo nie z EPERWiem ze zostal wycofany, ale zamienili go na 0 281 002 764.