[159] Wentylator chłodnicy

borys639

Nowy
Auto
Była ALFA ROMEO 159 SW 1.9 8V JTDm 2007r. 161KM Cinsoft, jest 159 SW TI 2.0 JTDM 2011r.170KM
Witam.Zauważyłem że nie działa mi wentylator chłodnicy tzn.nie moge wykonać testu w FES 1 wentylatora, test 2 wentylatora działa czyli tego od klimatyzacji.Czy po ściągnieciu wtyczki z czujnika powinien załączyć sie wentylator tak jak to jest miejsce w Alfie 156 bo zamierzam jutro ogarnąć temat.

Witam.Ja dzisiaj stwierdziłem ze kiedy auto jest odpalone, to po ściągnieciu wtyczki z czujnika wentylator sie załącza najpierw powoli potem szybko, jak auto jest załączone tylko na stacyjce na zgaszonym silniku to wentylator nie startuje po odczepieniu wtyczki z czujnika, Jak auto jest odpalone to w FES nie można zrobić testu, jak auto na kluczyku to test mozna zrobić tylko biegu wentylatora klimatyzacji. Przekaznik jest tylko jeden ale nie wiem czy on ma dwa obiegi pierwszego i drugiego biegu, bo na 2 biegu sie załącza .Jezeli chodzi o rezystor to nie mogą odkrecić jednej sruby musze powalczyć z tym i nie wiem czy on jest sprawny i czy odpowiada za ten pierwszy bieg na załączonym tylko zapłonie.

Amortyzatory
Powrót