W którym miejscu jest ten przekaźnik?
W którym miejscu jest ten przekaźnik?
Przekaźnik T03, skrzynka pod maską obok akumulatora.
Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka
Ok, sprawdziłem, przekaźnik działa, ale przy tej okazji, mam dwa pytania:
1. W tej skrzynce pod maską jest żółty duży bezpiecznik, oznaczony "02" - jest on z prawej strony skrzynki, (patrząc od strony lewego błotnika) w dolnym slocie - czy powinien być w pierwszym od dołu, czy w następnym?
2. Ilu pinowe są sygnały, jedno czy dwu?
F03 i F08 - u mnie jeden z tych slotów jest pusty, a w drugim jest zółty bezpiecznik, tylko pytanie w którym z nich powinien być, bo trochę zbyt pochopnie go wyciągnąłem i nie jestem pewny, w którym był slocie.
F03 - centralka NBS (blokada kierownicy)
F08 - pompa skrzyni biegów zrobotyzowanej Selespeed.
Czyli w F03, a więc dobrze kojarzyłem - dzięki serdeleczne![]()
Witam. Odkopię temat. W kupionej przezemnie Alfie nie działa klakson. Gdy chce go użyć jest takie dosłownie pół sekundowe ciche trąbnięcie i nic więcej. Sprawdzając na parkingu słyszę że przekaźnik cyka pod maska, więc nie wjem gdzie jeszcze mogę szukać problemu?
Może po prostu klakson jest zniszczony np w wyniku jakiejś stłuczki? Tak miałem w swoim przypadku, kupiłem używany i trąbi jak należy.
Obejrzyj wizualnie go, jest pod zderzakiem z lewej strony. widać go po zrzuceniu dolnej osłony silnika lub po zdjęciu zderzaka. Trzyma się na jednej śrubie, jedna kostka połączeniowa.