• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Nowe turbo - gdzie kupić?

o jak fajnie :O
rozumiem że nie ma innej opcji, tylko rozbiórka całego przodu?

interesuje mnie wytarganie samej turbiny, nie kolektora. czy również tyle rozbierania?

w 159 turbina jest zintegorwana z kolektorem wydechowym.

Ostatnia edycja:
Zdjęcie zderzaka trwa 15-20 min. Nie wiem ile czasu potrzeba resztę.

Nie jest to takie "hop siup"zderzak to tylko poczatek...leci-caly przod:cool:
Może ktoś powie coś więcej kto rozkręcał bądź widział ile czasu trzeba na cała resztę. Znajomemu blacharzowi zajęło godzinę zdjęcie zderzaka, zamocowanie nowego grila/atrapy chłodnicy i skręcenie wszystkiego z powrotem.

Czyli jak ktoś zleci mechanikowi wyjęcie turbo w 2.4 to fiknie za sama robociznę około 400 zł. :( Tyle bierze mój mechanik za 8 godzin pracy.

Czyli jak ktoś zleci mechanikowi wyjęcie turbo w 2.4 to fiknie za sama robociznę około 400 zł. Tyle bierze mój mechanik za 8 godzin pracy.
Robiono to w 2 moich 159 2.4 i naprawde nie jest to wymiana zarowki.Co prawda u mnie szlo o standartowa przypadlosc(urwane szpilki kolektora),moze byc jeszcze weselej,bo jak nie uda sie wydlubac z glowicy pozostalosci...dochodzi zwalenie glowicy ...i wtedy nie bedzie to jeden dzien.

Chyba niewiele mniej,odchodzi jedna chlodnica(oleju):)W kazdym badz razie jest co robic

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót