• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Trzeci pas bezpieczeństwa na tylnej kanapie.

dareme89

Nowy
Auto
166 '04 2.4 20V
Hej, przegladajac oferty 166fl na alle zauwazylem ze czesc Alf ma trzeci pas na tylnej kanapie wysuwany z polki tylnej, a czesc normalnie z laczenia oparcia i siedziska, wiecie czemu byly takie i takie produkowane?

Też się z tym spotkałem ale myślałem że trzeci pas z półki to standard po FL. Tylko przed liftem była wiocha :) to w takim razie była tka zwana "opcja" :P

w półce ( tej metalowej ) jest miejsce- otwory na zamontowanie pasa bezwładnościowego, mam poliftówkę i pas biodrowy , szczególnie mnie to irytuje ze względu na fotelik dziecka , które musi jeździć za fotelem kierowcy/pasażera.
w najbliższym czasie zamierzam rozmontować tylną kanapę i sprawdzę czy prawy czy lewy pas tam pasuje i dam odpowiedź.

Ostatnia edycja:
Czyli jednak to była opcja :) To jak jest mocowanie to nie można kupić pasa lewego i zamontować na środku?

.... a ciekawe czy to miejsce jest przed liftem.... bo sam otwór w półce to już pryszcz.

w collezione 2007 właśnie mam 3 pasy bezwładnościowe

- - - Updated - - -

w innych poliftach jest zwykły pas biodrowy

.... a ciekawe czy to miejsce jest przed liftem.... bo sam otwór w półce to już pryszcz.

jest na pewno bo jak robiłem wiązkę do haka to były, tylko nie wiem czy prawy czy lewy pas będzie pasował ( są montowane pod kątem)

jest na pewno bo jak robiłem wiązkę do haka to były, tylko nie wiem czy prawy czy lewy pas będzie pasował ( są montowane pod kątem)

Przepraszam za odgrzewanie starocia, ale czy może udało Ci się zamontować pełny pas bezwładnościowy na środku ?

Ewentualnie może ktoś jeszcze ma wiedzę na ten temat ?

w collezione 2007 właśnie mam 3 pasy bezwładnościowe

- - - Updated - - -

w innych poliftach jest zwykły pas biodrowy

Nieprawda. Od chyba 2006 wszystkie polifty miały 3 pasy normalne. Nie było to związane z wersja. Z tego co pamietam to tylny lewy pasuje na środek. Otwory są fabrycznie. Trzeba natomiast wyciąć dziurę w polce wiec warto mieć maskownice wyjścia pasa z Polki dodatkowo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Teraz Ci nie napiszę na 100% bo nie mam auta. Może ktoś inny jest pewny to napisze. Albo zdejmij sobie półkę i zobacz który będzie pasował do przełożenia.

Amortyzatory
Powrót